Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

CAD-tekeningen tonen iPhone 2019-design met camera-bult

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone XI CAD-tekening


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 2019 komt eraan! We verwachten dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen. Hoe die eruit gaan zien? Gelekte CAD-tekeningen geven al een duidelijk beeld.

iPhone 2019: tekeningen gelekt

Slashleaks heeft de iPhone 2019-tekeningen naar buiten gebracht: waarschijnlijk zijn ze gelekt via de productieketen van Apple. Ze laten heel duidelijk de afmetingen en technische details van de toestellen zien: hoesjesmakers gebruiken dit soort tekeningen om hoesjes te maken die perfect om je iPhone passen. De CAD-tekeningen sluiten perfect aan bij eerdere geruchten. Net zoals vorig jaar, komen er dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen. De iPhone XS en XS Max worden opgevolgd door de iPhone XI en XI Max. En de iPhone XR? Die krijgt een opvolger in de vorm van de iPhone XIR.

Zelfde formaat, betere camera’s

iPhone XI Max CAD-tekening

Op de afbeeldingen hierboven zie je achtereenvolgens de iPhone XI en de iPhone XI Max. Allebei de toestellen hebben hetzelfde formaat als hun voorgangers. De eerste heeft een schermdiagonaal van 5,8 inch, de Max is met een 6,5-inch oled-scherm nog steeds het allergrootste model. De opvallendste vernieuwing voor de XI (Max) zit hem in de camera: de dubbele camera maakt plaats voor een drievoudige camera, opgesteld in de vorm van een driehoek. De nieuwe lens is een groothoeklens. De gevreesde camera-bult wordt er hoe dan ook niet kleiner op, als we deze schematische tekeningen mogen geloven.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iPhone XIR CAD-tekening

De iPhone XIR is het instapmodel van dit jaar. Qua formaat houdt hij het midden tussen de iPhone XI en de iPhone XI Max, met een Liquid Retina-display van 6,1 inch – precies hetzelfde als de huidige iPhone XR. Ook bij dit model wordt er gesleuteld aan de camera. Nu heeft het instapmodel nog een enkele camera, dat wordt straks een dubbele.

Meer over de iPhone XI (Max) en iPhone XIR

De CAD-modellen geven verder prijs dat de iPhone 2019 ook dit jaar nog wordt uitgerust met een Lightning-aansluiting. Voor de nieuwste iPad Pro 2018 werd de overstap gemaakt naar usb-c, maar voor de iPhone is dat nog altijd toekomstmuziek. Eerdere geruchten spraken over de mogelijkheid om andere apparaten – bijvoorbeeld de AirPods of Apple Watch – draadloos op te laden, gewoon door ze boven op de nieuwe iPhone te leggen. De XIR krijgt mogelijk nieuwe kleuren: lavendel en groen.

In september horen we er meer over: dat is traditioneel de maand waarin Apple de nieuwe iPhone presenteert. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Slashleaks