Terug naar 'Volgend jaar krijgen álle iPhones een oled-scherm'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Volgend jaar krijgen álle iPhones een oled-scherm'

Door Laura Grootaarts29 mei 2018 09:172 min. leestijd0

Vorig jaar was het nog een nieuwigheid: het oled-scherm op de iPhone X. Het was de eerste en tot nu toe de enige iPhone met zo’n type scherm. Maar op niet al te lange termijn stapt Apple compleet over op oled-displays.

iPhone 2019 oled-scherm

iPhone 2019 oled-scherm: transitie is begonnen

De overgang naar oled gebeurt stapsgewijs. In september van dit jaar verschijnen er naar verwachting drie nieuwe iPhones en van die drie iPhone 2018-modellen hebben er twee een oled-scherm. Daarnaast is er nog een budget-versie die is uitgerust met een lcd-scherm. Voor het overige lijkt ook deze iPhone heel veel op de iPhone X, met een voorkant die één en al scherm is en Face ID. In 2019 moet de transitie compleet zijn, zo beweren insiders. Dan zou de technologie moeten worden toegepast in de drie nieuwe iPhone-modellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Leverancier lcd-schermen in de knel

In de financiële wereld wordt het gerucht in ieder geval zeer serieus genomen. Het aandeel van Japan Display is bijvoorbeeld behoorlijk gekelderd. Japan Display levert op dit moment de lcd-schermen voor de iPhone. Ze zijn ook bezig met de overstap naar oled, maar vanwege hun gebrek aan ervaring wordt het lastig om volgend jaar de concurrentie aan te gaan met Samsung en andere producenten van oled-schermen.

Op dit moment is Samsung de enige leverancier voor de oled-schermen van de iPhone X. Het zou heel goed kunnen dat LG dit jaar ook een leverancier wordt. Naar verluidt heeft Apple miljarden geïnvesteerd in LG om daar de kennis en expertise over de technologie een impuls te geven.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar