Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple komt in 2019 met drie nieuwe iPhones – en ze blijven enorm

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
beste iPhone tips


Lees verder na de advertentie

Wie hoopte op een handzame versie van de iPhone XS, komt bedrogen uit. De iPhones die Apple dit jaar presenteerde waren groter dan ooit en bij de 2019-iPhones houdt Apple vast aan dezelfde schermformaten. Dat meldt de betrouwbare Apple-analist Ming Chi-Kuo.

iPhone 2019 formaat

iPhone XS en iPhone XR

De analist voorspelt dat de iPhone line-up er in 2019 ongeveer hetzelfde uitziet als dit jaar. Opnieuw zou Apple twee oled-toestellen willen lanceren, die een schermformaat hebben van 5,8 en 6,5 inch. Daarnaast presenteert Apple wederom een goedkopere 6,1-inch-versie met lcd-scherm.

Voor veel iPhone-gebruikers is handzaamheid belangrijk dan een groter scherm, maar voorlopig lijkt Apple niet te werken aan een kleinere variant. Al maanden wordt er binnen het geruchtencircuit met geen woord gerept over een opvolger van de iPhone SE, die een 4-inch-scherm heeft en verdwenen is uit Apple’s line-up.


kooptip

De formaten en de schermtechnologie blijven in 2019 dus hetzelfde, maar de telefoons krijgen er een nieuw type antenne bij. Kuo verwacht dat Apple gaat voor de Modified Pi-technologie (MPI). Nu worden nog enkel Crystal Polymer-antennes (LCP) gebruikt.

Een belangrijke aanleiding voor de overstap naar MPI is dat hier meer leveranciers van zijn, waardoor Apple een betere onderhandelingspositie heeft. Bovendien zou de antenne even goed presteren als de LCP-technologie. Een ander voordeel is dat MPI overweg kan met de hoge frequentiebanden die nodig zijn voor de ondersteuning van 5G. Naar verluidt krijgt de iPhone 2019 vier nieuwe MPI-antennes en blijven ze twee LCP-antennes gebruiken.

iPhone 2019 geruchten

Omdat de iPhone XS een typische S-update was, worden er meer vernieuwingen bij de iPhone 2019 verwacht. Waarschijnlijk krijgt de camera een flinke upgrade – mogelijk wordt de iPhone zelfs uitgerust met een drievoudige lens. Ook is de kans aanwezig dat de inkeping in het scherm kleiner wordt, of zelfs helemaal verdwijnt.

Verder zijn de geruchten over de iPhone 2019 nog schaars, maar ongetwijfeld horen we de komende maanden meer over het nieuwe vlaggenschip. De lancering van de iPhones duurt nog even; die is waarschijnlijk medio september 2019.