Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2019

Nieuwe dummy-video onthult details iPhone 2019

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iphone 2019 dummy


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 2019 komt eraan. Hoe die eruit gaat zien? YouTuber Marques Brownlee wist dummy’s te bemachtigen van de nieuwe modellen en die zien er behoorlijk waarheidsgetrouw uit.

iPhone 2019 dummy

Officieel is er nog niets bekendgemaakt door Apple, maar het kan haast niet anders dan dat er in september weer nieuwe iPhones gepresenteerd worden. Onder de makers van iPhone-accessoires circuleren op dit moment al dummy-modellen van de nieuwe iPhone: die zijn nodig om bijvoorbeeld perfect passende hoesjes te maken. Die dummy’s moeten natuurlijk geheim blijven, maar dat blijkt jaarlijks toch weer een zware opgave.

Normaalgesproken komt Apple om de twee jaar met een grondig herzien iPhone-ontwerp. In 2017 verscheen de iPhone X en in 2018 de afgeleiden daarvan: de XS (Max) en XR. Dat zou beteken dat er dit jaar weer een behoorlijk nieuwe iPhone moet verschijnen. Maar als we de geruchten mogen geloven, gaat dat niet gebeuren. En ook de dummy-video van Brownlee toont aan dat er weinig nieuws onder de zon is. Formaten? Hetzelfde! Voorkant die één en al scherm is? Idem. Notch? Ook die blijft.

Camera sterk verbeterd


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er is echter een grote verandering te verwachten. Alle tekenen wijzen erop dat de iPhone-modellen dit jaar een sterk verbeterde camera krijgen. Voor de opvolger van de iPhone XS (Max) betekent dat een uitbreiding van twee naar drie camera’s. De opvolger van de iPhone XR krijgt een dubbele in plaats van een enkele camera.

Hoe meer camera hoe beter natuurlijk, maar we zijn het met Brownlee eens dat de camera-module weinig flatteus is. Omdat Apple de iPhone zo dun mogelijk wil houden, steekt de module behoorlijk ver uit. Maak de iPhone een fractie dikker en hij blijft mooi vlak. In de video zie je overigens twee varianten: een waarbij de module helemaal zwart is, een waarbij de kleur van de behuizing erin verwerkt is. Bekijk de video hieronder.

iPhone 2019

In september verwachten we een keynote waarin Apple de iPhone 2019-modellen aankondigt. De precieze naam van de toestellen weten we nog niet – het zou de iPhone 11 (Max) en de iPhone 11R kunnen zijn. Of misschien blijft Apple Romeinse cijfers hanteren en wordt het iPhone XI. Wil je het nieuws blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!