Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'iPhone 2018 is sneller dan iPhone X en krijgt 4 GB RAM-geheugen'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
goedkope iPhone X


Lees verder na de advertentie

In de GeekBench-database heeft het Franse Consomac een ‘mysterieuze’ iPhone 11,2 gespot. Mogelijk gaat het om een iPhone 2018 en die zou dan beschikken over 4 GB RAM-geheugen, zo wijzen de testen uit. Bovendien levert de nieuwe 6-core A12-processor een snelheidsverbetering op van 10 procent.

naam iPhone 2018

iPhone 2018 sneller dan iPhone X

GeekBench is een populair programma dat gebruikt wordt om de prestaties van de iPhone te meten. In de database van het programma worden met regelmaat ‘verdachte’ producten gespot, waarbij het later bleek te gaan om testen van een nieuwe iPhone of Mac. Nu lijken de testen van een van de nieuwe iPhone 2018-modellen te zijn gelekt.

GeekBench meet de prestaties van de processor. Hoe hoger de score, hoe sneller de iPhone. In de test heeft het toestel een single-core score van 4673 en een multi-core Score van 10912. Ter vergelijking: de iPhone X heeft een single-core score van 4206 en een multi-core score van 10128. Daarmee zou de nieuwe A12-processor ongeveer 10 procent sneller zijn dan de A11-chip van de iPhone X.


kooptip

In september presenteert Apple vermoedelijk drie nieuwe iPhones: een opvolger van de iPhone X, de iPhone X Plus en een goedkope variant van de iPhone X: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Volgens geruchten beschikken ze allemaal over de A12-processor. Het is niet duidelijk welke van de drie is onderworpen aan de Geekbench-test, al lijkt het te gaan om één van de nieuwe oled-toestellen.

iPhone 2018 sneller

iPhone 2018 met 4GB RAM

Het RAM-geheugen van het toestel is immers verhoogd van 2815 MB (3 GB) naar 3748 MB (4 GB), zo wijzen de testen uit. En eerder stelde de gerespecteerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de nieuwe iPhone X en iPhone X Plus voorzien zijn van 4 GB RAM-geheugen. Het goedkopere lcd-model zou blijven steken op 3 GB.

In september weten we waarschijnlijk meer: dan onthult Apple traditioneel de nieuwe iPhones. In ons iPhone 2018-dossier lees je meer over de nieuwe toestellen.