Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Kuo: ‘Geen Apple Pencil-ondersteuning voor iPhone 2018, goedkoper model vertraagd’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 2018 render voorkant


Lees verder na de advertentie

De iPhone 2018 krijgt toch geen ondersteuning voor de Apple Pencil. Hiermee ontkent de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo de geruchten die enkele weken geleden opdoken. De Apple Pencil in combinatie met de iPhone zou namelijk geen goede gebruikerservaring opleveren, reden voor Apple om er van af te zien.

Vertraging budget-iPhone

Kuo denkt dat Apple in de tweede week van september drie nieuwe iPhones onthult: dat komt overeen met eerdere geruchten. Momenteel wordt aangenomen dat Apple de nieuwe modellen presenteert op woensdag 12 september. De voorverkoop begint op vrijdag 14 september, en de officiële release volgt op vrijdag 21 september. Dat geldt althans voor twee van de drie modellen. De 5,8- en 6,5-inch oled-modellen zijn beschikbaar in september. Maar op het derde model – een 6,1-inch iPhone 9 met lcd-scherm – moeten we mogelijk wat langer wachten. Apple’s budget-toestel heeft te kampen gehad met productieproblemen en ligt daarom iets later in de winkels. Vorig jaar lag de iPhone X ook al veel later in de winkels dan gedacht: het toestel verscheen uiteindelijk pas om vrijdag 3 november.

Specs nieuwe iPhone 2018

Specs iphone 2018

Kuo heeft ook een behoorlijk vastomlijnd idee over de specs van de drie nieuwe iPhones. Daarbij zitten geen bijzondere nieuwe details. Alle drie de modellen zouden worden uitgerust met Face ID en een A12-processor. De resolutie van de 6,1-inch lcd-iPhone is 1792 x 8282, die van de 5,8-inch oled-iPhone 2436 x 1125 en die van de 6,5-inch oled-iPhone 1688 x 1242.


kooptip

Het werkgeheugen van de twee toptoestelen is 4 GB, dat van het budget-toestel 3 GB. Qua opslag kun je bij de topmodellen kiezen uit 64, 256 en 512 GB, bij het lcd-model kies je uit 64 en 256 GB. De oled-modellen hebben een dubbele camera, het lcd-model een enkele. De capaciteit van de accu loopt op al naargelang het model: van 2600-2700 mAh bij het budget-model, tot 3300-3400 mAh bij de iPhone X Plus. De twee grootste iPhones ondersteunen dualsim, de kleinste heeft mogelijk een e-sim zodat dualsim in theorie alsnog mogelijk is.

De twee oled-modellen hebben een rvs behuizing en zijn verkrijgbaar in drie kleuren. Het lcd-model zou een aluminium behuizing hebben en om het visueel te onderscheiden van de duurdere modellen, is het verkrijgbaar in vijf kleurtjes. Kuo denkt dat dit model veruit het populairste gaat worden.