Terug naar 'iPhone 2017 snelladen via Lightning-poort'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2017 snelladen via Lightning-poort'

Door Laura Grootaarts3 maart 2017 09:382 min. leestijd0

Dit najaar komt er een compleet nieuwe iPhone en de geruchtenstroom daarover is al volop in gang gezet. Soms staan die geruchten haaks op elkaar: gisteren nog beweerde The Wall Street Journal dat Apple de Lightning-connector verruilt voor een usb-c-poort, maar volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo ligt het verhaal toch nét even anders, zo meldt MacRumors.

iPhone snelladen

Volgens Kuo kunnen we in de tweede helft van dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen verwachten en die blijven stuk voor stuk de Lightning-poort behouden. Toch gaat er behoorlijk wat veranderen bij het opladen van de iPhone. Ten eerste wordt er een andere technologie toegepast (Type-C Power Delivery) waarmee je je iPhone supersnel kunt opladen. Het topmodel, de iPhone 8, krijgt een speciale batterij die nóg sneller oplaadbaar is.

iPhone 7 Lightning

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook het vertrouwde Lightning-naar-usb-kabeltje ondergaat een metamorfose. Het lightning-gedeelte aan de kant van de telefoon blijft dus behouden. Maar de gewone usb-connector aan de andere kant – het deel dat je in de adapter steekt – maakt plaats voor een usb c-variant. Dat betekent dus dat je de nieuwe iPhone straks makkelijker kunt aansluiten op bijvoorbeeld de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, die enkel usb-c-aansluitingen heeft. Voor oudere apparaten heb je een ander kabeltje nodig.

Het leek sowieso al onwaarschijnlijk dat Apple zo snel al weer zou afstappen van de Lightning-poort. Het is een goudmijntje omdat Apple geld vraagt voor het Made for iPhone-logo op goedgekeurde accessoires.

Nieuwe iPhones 2017

Dit najaar verschijnen er naar verwachting drie nieuwe iPhones. In de eerste plaats zijn dat de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus: de 7s en de 7s Plus. Daarnaast verschijnt er een speciaal model: de iPhone 8. Dit topmodel iPhone zou een OLED-scherm krijgen en je kunt  3D-selfies maken met de nieuwe camera die ook gezichtsherkenning ondersteunt. Eerder gingen er juist geruchten over een draadloos oplaadbare iPhone.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar