Terug naar 'iPhone 2017 snelladen via Lightning-poort'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 2017 snelladen via Lightning-poort'

Door Laura Grootaarts3 maart 2017 09:382 min. leestijd0

Dit najaar komt er een compleet nieuwe iPhone en de geruchtenstroom daarover is al volop in gang gezet. Soms staan die geruchten haaks op elkaar: gisteren nog beweerde The Wall Street Journal dat Apple de Lightning-connector verruilt voor een usb-c-poort, maar volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo ligt het verhaal toch nét even anders, zo meldt MacRumors.

iPhone snelladen

Volgens Kuo kunnen we in de tweede helft van dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen verwachten en die blijven stuk voor stuk de Lightning-poort behouden. Toch gaat er behoorlijk wat veranderen bij het opladen van de iPhone. Ten eerste wordt er een andere technologie toegepast (Type-C Power Delivery) waarmee je je iPhone supersnel kunt opladen. Het topmodel, de iPhone 8, krijgt een speciale batterij die nóg sneller oplaadbaar is.

iPhone 7 Lightning

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook het vertrouwde Lightning-naar-usb-kabeltje ondergaat een metamorfose. Het lightning-gedeelte aan de kant van de telefoon blijft dus behouden. Maar de gewone usb-connector aan de andere kant – het deel dat je in de adapter steekt – maakt plaats voor een usb c-variant. Dat betekent dus dat je de nieuwe iPhone straks makkelijker kunt aansluiten op bijvoorbeeld de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, die enkel usb-c-aansluitingen heeft. Voor oudere apparaten heb je een ander kabeltje nodig.

Het leek sowieso al onwaarschijnlijk dat Apple zo snel al weer zou afstappen van de Lightning-poort. Het is een goudmijntje omdat Apple geld vraagt voor het Made for iPhone-logo op goedgekeurde accessoires.

Nieuwe iPhones 2017

Dit najaar verschijnen er naar verwachting drie nieuwe iPhones. In de eerste plaats zijn dat de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus: de 7s en de 7s Plus. Daarnaast verschijnt er een speciaal model: de iPhone 8. Dit topmodel iPhone zou een OLED-scherm krijgen en je kunt  3D-selfies maken met de nieuwe camera die ook gezichtsherkenning ondersteunt. Eerder gingen er juist geruchten over een draadloos oplaadbare iPhone.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar