Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zien: filmpje verklapt hoe de iPhone 15 Pro eruit gaat zien

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 Pro actieknop


Lees verder na de advertentie

Over een paar maanden zal Apple de volgende reeks iPhones onthullen, maar inmiddels weten we al hoe het Pro-model eruit komt te zien. Er is namelijk een iPhone 15 Pro dummy gelekt – en deze laat ook zien welke vernieuwingen er naar Apple’s luxe smartphone komen. Bekijk de beelden hier.

iPhone 15 Pro dummy

De betreffende dummy van de iPhone 15 Pro dook gisteren plots op, in een filmpje op de Chinese versie van TikTok. Waarschijnlijk is hij gebaseerd op gelekte CAD-afbeeldingen, die fabrikanten van smartphone-hoesjes gebruiken om zich voor te bereiden op nieuwe toestellen. Daarmee is dit de eerste ‘echte’ 3D-weergave die we van het volgende Pro-model hebben gezien.

iPhone 15 Pro dummy


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De afgelopen maanden gaan er al volop geruchten over welke vernieuwingen er naar de volgende iPhones komen, en op de dummy zien we een groot deel daarvan terug. Verrassingen spotten we echter niet. Er is namelijk geen enkele design-verandering waarover niet al eerder is gesproken. Al is het nog altijd mogelijk dat het uiteindelijke ontwerp hier qua details van afwijkt.

Het grootste verschil ten opzichte van de iPhone 14 Pro? De volumeknop aan de zijkant. Terwijl je het geluid van de iPhone al jaren bedient met twee losse knoppen, heeft Apple er nu één langwerpige knop van gemaakt. Daarbij druk je dus op de uiteindes om het volume te verhogen of verlagen. Verder zien we nu dat de Mute-schakelaar aan de zijkant is vervangen door een Actie-knop, die je naar verluidt kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.

Alles over de iPhone 15

Hoewel de bovenstaande video laat zien dat de iPhone 15 Pro een stuk vernieuwender wordt dan de iPhone 14 Pro, is dit nog niet het hele plaatje. Er komen namelijk nog veel meer vernieuwingen naar Apple’s aankomende toestellen. Zo gaat de Lightning-aansluiting eindelijk op de schop, en worden alle vier de modellen uitgerust met usb-c.

Verder krijgen ze een titanium-behuizing, dunnere schermranden en solid state-knoppen die je niet daadwerkelijk in kunt drukken. En dan is er nog het Dynamic Island. Terwijl Apple dit vorig jaar alleen naar de iPhone 14 Pro (Max) heeft gebracht, komt de functie later dit jaar naar zowel de iPhone 15 (Plus) als de iPhone 15 Pro (Max).

Volgens de traditie zullen de nieuwe iPhones worden onthuld tijdens een uitgebreid Apple-event in september. Duurt nog even, maar de komende maanden verwachten wij nog veel meer beelden en geruchten over de iPhone 15 op te sporen. Wil je tot die tijd wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!