Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zien: eerste beelden van scherm iPhone 15 nu al gelekt

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 scherm leak


Lees verder na de advertentie

Het duurt nog meer dan een half jaar tot de release van de volgende iPhone-modellen, maar er duikt steeds meer informatie op over deze toestellen. Zo ook afgelopen weekend, want de eerste beelden van het scherm van de iPhone 15 zijn gelekt. En die bevestigen wat eerdere geruchten.

iPhone 15 scherm

Sinds januari is het zover: Apple is begonnen met de proefproductie van de iPhone 15. Daardoor krijgen steeds meer externe partijen toegang tot belangrijke informatie, waaronder de Chinese websites Bilibili en Douyin. Zij plaatsten afgelopen weekend wat video’s met daarin de glasplaatjes van de iPhone 15. Die beelden zijn later ook gedeeld door ShrimpApplePro en Unknownz21 – twee bekende Apple-insiders – en zij hebben bevestigd dat het authentieke onderdelen zijn.

Bekijk de beelden hier:

Wat er nou zo spannend is aan deze glasplaatjes? Nou, stiekem bevestigen ze wat geruchten die de afgelopen maanden rond gaan. Zo zien we dat de iPhone 15 Pro (Max) nóg dunnere schermranden krijgt dan voorheen – de iPhone 15 (Plus) niet, daar blijven de schermranden hetzelfde. Wat bij het instapmodel wel gaat veranderen, is dat de randen wat afbuigen. Net zoals bij de iPhone 11.

Maar het hoogtepunt is het Dynamic Island. Want terwijl we dit nu alleen zien bij de iPhone 14 Pro (Max), bevestigen de glasplaatjes dat alle vier iPhone-modellen hem krijgen. En dat betekent ook het eind voor de notch.

Meer iPhone 15 leaks

Hoewel deze beelden onze eerste glimps van het scherm van de iPhone 15 laten zien, zijn het niet de eerste iPhone 15 leaks. Zo is ook al de eerste iPhone 15 render gelekt. Ook dit concept laat de flinterdunne schermranden zien, wat de betrouwbaarheid van de gelekte glasplaatjes alleen maar vergroot. Zelfs de eerste foto van de iPhone 15 is gelekt, wat laat zien dat de Lightning-aansluiting dit jaar al wordt vervangen met usb-c.

Maar voordat Apple het toestel daadwerkelijk onthult, hebben we nog even geduld nodig. Doorgaans wordt de nieuwe iPhone namelijk gepresenteerd tijdens een speciaal Apple-event in september. Verwacht de komende maanden daarom nog een heleboel leaks. Wil je ondertussen wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 15? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!