Terug naar Krijgt de iPhone 14 eindelijk satellietverbinding?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Krijgt de iPhone 14 eindelijk satellietverbinding?

Door Annemiek Lourensen30 augustus 2022 10:593 min. leestijd0

Over een week vindt het Far out-event plaats, waar de volgende iPhone officieel gepresenteerd wordt. Nu is de grote vraag: krijgt de iPhone 14 dan eindelijk satellietverbinding? Als het aan Apple ligt wel.

iPhone 14 satellietverbinding

iPhone 14 en satellietverbinding

Over een iPhone met satellietverbinding wordt al langer gesproken, maar Apple lijkt nu echt op het punt te staan om de techniek te introduceren. Analist Ming-Chi Kuo schrijft namelijk dat de aankomende iPhone 14 over de benodigde hardware beschikt. Dat niet alleen: volgens Kuo is het bedrijf al dusdanig ver dat het testen van deze hardware al klaar is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Waar je satellietverbinding zoal voor gebruikt? In ieder geval niet om je collega even te bellen of op het internet te surfen. De functie is juist bedoeld voor noodsituaties, waardoor je zoal noodberichten verstuurt of geluidsdiensten gebruikt. Zo kun je altijd en overal melding maken van een noodgeval, zelfs wanneer je geen cellular verbinding hebt.

Stapje terug

Nu denk je vast: laat maar komen! Maar zo simpel is het niet. Kuo beweert dat de hardware niet genoeg is en dat Apple eerst een overeenkomst met de juiste partners moet sluiten. Pas dan kan de satellietverbinding daadwerkelijk worden gebruikt. Een mogelijke naam die nu wordt geroepen is Globalstar, maar het moet nog blijken of de twee bedrijven daadwerkelijk de handen ineengeslagen hebben.

Hierdoor is het volgens Kuo moeilijk om te voorspellen of de iPhone 14 al satellietconnectiviteit krijgt. Maar zelfs als het niet zo is, verwacht hij door Apple’s implementatie van de hardware dat een toekomstige iPhone het wél krijgt. Als het aan Kuo ligt, is het dus geen kwestie van ‘als’, maar ‘wanneer’.

En de iPhone 13?

Dit is overigens niet het eerste gerucht over Apple en satellietverbinding: van de iPhone 13 werd ook al verwacht dat hij deze feature zou krijgen. Uiteindelijk is hier niets van gekomen, maar er zit wel een kern van waarheid in de geruchten. Dit toestel heeft namelijk ook de benodigde hardware voor de functie.

Echter is er nooit verbinding gelegd, aangezien er voor de release van dit toestel geen deal is gesloten. De iPhone 14 kan dus zomaar hetzelfde pad bewandelen. Maar zelfs als de partijen nu wel tot een overeenkomst komen, is het nog onduidelijk of dit alleen voor de iPhone 14 geldt, of ook de 13.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de iPhone 14 wordt gepresenteerd? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar