Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘iPhone 14 krijgt een véél langere batterijduur’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 concept


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt de iPhone 14, en die wordt natuurlijk weer een stukje beter dan Apple’s vorige iPhone. Een interessante verbetering dit jaar? Mogelijk krijgt de iPhone 14 een langere batterijduur – en dat heeft alles te maken met de nieuwe 5G-chip.

Kleinere en energiezuinigere 5G-chip

Onderweg internetten met 5G is een stuk sneller, maar het vergt behoorlijk wat van je accu. Volgens bronnen binnen de productieketen van Apple gaat dat veranderen, omdat de iPhone 14 wordt voorzien van nieuwe 5G-radiofrequentiechips.

TSMC neem de productie over van Samsung, en gebruikt voor de productie van de 5G-chips een speciale techniek. Zo maken ze een chip die minder energie nodig heeft – dat op zich is al een stap voorwaarts voor wat betreft de batterijduur. De chip wordt bovendien fysiek een stuk kleiner, en ook dat is een voordeel.

Extra ruimte voor iPhone 14 batterij

Doordat de chip een stuk kleiner is, ontstaat er binnen in de iPhone in principe ruimte voor een grotere batterij. Het is in het verleden vaker gebeurt dat Apple interne onderdelen van de iPhone verkleint om zo ruimte te creëren voor een grotere batterij met meer capaciteit. Maar het is geen garantie: voor hetzelfde geld gebruikt Apple de vrijgekomen extra ruimte ergens anders voor.

Ondersteuning voor Wifi 6E


kooptip

De nieuwe chip van TSMC biedt vermoedelijk ook ondersteuning voor wifi 6E. Dit heeft dezelfde voordelen als de meest recente standaard wifi 6 (dat wil zeggen: betere prestaties, minder vertraging en snelle dataoverdracht), maar is nog iets sneller en stabieler.

De iPhone 14 verschijnt waarschijnlijk in september van dit jaar en heeft een heel nieuw design, met een voorkant die één en al scherm is. De camera gaat er flink op vooruit, en het toestel krijgt meer werkgeheugen dan alle eerdere iPhone-modellen. Meer informatie over de toekomstige iPhone lees je in ons iPhone 14-dossier.

Bron: MacRumors