Terug naar ‘iPhone 14 krijgt een véél langere batterijduur’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 krijgt een véél langere batterijduur’

Door Laura Grootaarts23 februari 2022 11:562 min. leestijd0

Dit najaar verschijnt de iPhone 14, en die wordt natuurlijk weer een stukje beter dan Apple’s vorige iPhone. Een interessante verbetering dit jaar? Mogelijk krijgt de iPhone 14 een langere batterijduur – en dat heeft alles te maken met de nieuwe 5G-chip.

iPhone 14 concept

Kleinere en energiezuinigere 5G-chip

Onderweg internetten met 5G is een stuk sneller, maar het vergt behoorlijk wat van je accu. Volgens bronnen binnen de productieketen van Apple gaat dat veranderen, omdat de iPhone 14 wordt voorzien van nieuwe 5G-radiofrequentiechips.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

TSMC neem de productie over van Samsung, en gebruikt voor de productie van de 5G-chips een speciale techniek. Zo maken ze een chip die minder energie nodig heeft – dat op zich is al een stap voorwaarts voor wat betreft de batterijduur. De chip wordt bovendien fysiek een stuk kleiner, en ook dat is een voordeel.

Extra ruimte voor iPhone 14 batterij

Doordat de chip een stuk kleiner is, ontstaat er binnen in de iPhone in principe ruimte voor een grotere batterij. Het is in het verleden vaker gebeurt dat Apple interne onderdelen van de iPhone verkleint om zo ruimte te creëren voor een grotere batterij met meer capaciteit. Maar het is geen garantie: voor hetzelfde geld gebruikt Apple de vrijgekomen extra ruimte ergens anders voor.

Ondersteuning voor Wifi 6E

De nieuwe chip van TSMC biedt vermoedelijk ook ondersteuning voor wifi 6E. Dit heeft dezelfde voordelen als de meest recente standaard wifi 6 (dat wil zeggen: betere prestaties, minder vertraging en snelle dataoverdracht), maar is nog iets sneller en stabieler.

De iPhone 14 verschijnt waarschijnlijk in september van dit jaar en heeft een heel nieuw design, met een voorkant die één en al scherm is. De camera gaat er flink op vooruit, en het toestel krijgt meer werkgeheugen dan alle eerdere iPhone-modellen. Meer informatie over de toekomstige iPhone lees je in ons iPhone 14-dossier.

Meer weten over iPhone 14?
Bekijk dit dossier

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar