Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Oude chip voor iPhone 14 – maar tóch betere prestaties’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 vs iphone 14 Pro


Lees verder na de advertentie

De standaard iPhone 14 krijgt dezelfde A15 Bionic-chip als de iPhone 13. Teleurstellend? Niet per se, want de prestaties worden toch echt beter. Dat claimt Apple-leaker ShrimpApplePro op Twitter.

‘A16 Bionic exlusief voor iPhone 14 Pro’

Al in maart van dit jaar beweerde de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo dat alleen de iPhone 14 Pro een nieuwe A16-chip krijgt. De reguliere iPhone 14 (Max) moet het doen met de chip van vorig jaar, de A15 Bionic. Later bevestigde ook Bloomberg deze geruchten. De chiptekorten waar we wereldwijd mee te maken hebben, speelt hierin mogelijk een rol.

De chip wordt zodoende een belangrijk nieuw punt van differentiatie tussen de standaard en de Pro-modellen. Gewoonlijk krijgen alle iPhone-modellen dezelfde nieuwe chip, maar dit jaar kiest Apple een andere koers. De iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn bijvoorbeeld allemaal uitgerust met de A15-chip. Alle iPhone 12-modellen hebben een A14.

iPhone 14: betere prestaties ondanks chip


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Een ‘oude’ chip dus voor de reguliere iPhone 14. Heel erg is dat niet, want de A15 is sowieso nog altijd razendsnel. En volgens ShrimpApplePro doet Apple er nu nog een schepje bovenop. De chip mag dan wel hetzelfde zijn, eromheen verandert er wél het een en ander. En dankzij een nieuwe mobiele modem, een nieuw intern design plus nog wat andere wijzigingen, is er toch sprake van betere prestaties.

Een van die ‘andere wijzigingen’ is mogelijk dat de iPhone 14 meer werkgeheugen krijgt. Vorig jaar had de gewone iPhone 13 4 GB RAM, dit jaar loopt dat op naar 6 GB. Dit soort veranderingen zou ervoor zorgen dat Apple meer uit dezelfde chip weet te persen.

iPhone 14 release

Over ongeveer anderhalve maand zal Apple de ‌iPhone 14‌ aankondigen tijdens een speciaal event. Vooral de iPhone 14 Pro (Max) belooft wat spectaculaire vernieuwingen te ondergaan, met een nieuw notch-loos design een een always-on display. De iPhone 14 is overigens niet het enige Apple-product dat we in september verwachten: check ook ons artikel met al onze verwachtingen voor het Apple-event in september. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

Bron & beeld: via MacRumors