Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zó anders ziet de iPhone 13 er waarschijnlijk uit

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 zonder notch


Lees verder na de advertentie

Over een paar maanden presenteert Apple de iPhone 12 en die heeft waarschijnlijk een iPad Pro-achtig design. Maar het jaar daarna krijgt de iPhone pas écht ingrijpende ontwerpwijzigingen, zo lijkt het. Nieuwe geruchten suggereren dat de iPhone 13 geen notch heeft en dat de Lightning-poort verdwijnt.

iPhone 13 zonder notch

iPhone 13 zonder notch

De Japanse website Macotakara deelde het onderstaande 3D-model van een 5,5-inch iPhone die in 2021 zou verschijnen. Dit zou dan om de iPhone 13 gaan. De mock-up is gebaseerd op bronnen van Alibaba en het is de vraag hoe betrouwbaar de informatie is. Toch is het leuk om naar de mock-up te kijken, omdat eerdere betrouwbare Apple-insiders al iets soortgelijks bevestigden.

iPhone 13 mock-up


kooptip

De iPhone in de afbeelding is de opvolger van de 5,4-inch iPhone 12 die dit najaar wordt verwacht. Hij is even groot als de kleinste iPhone 12, maar door smallere randen en het ontbreken van de notch wint het toestel aan schermruimte.

De notch is de inkeping die bij de duurste toestellen aan de bovenkant van het scherm zit. Hier bevindt zich onder meer de geavanceerde TrueDepth-camera die voor Face ID (gezichtsherkenning) wordt gebruikt. Bij de iPhone 13 ontbreekt deze notch, doordat de camera onder het beeldscherm wordt geplaatst. Hiervoor zou Apple de Under Panel Sensor-technologie van Samsung gebruiken, zo beweert Macotakara.

Een andere belangrijke ontwerpwijziging in het 3D-model is de usb-c-poort in plaats van Lightning. Dat Lightning verdwijnt lijkt zo goed als zeker, maar er gaan ook geruchten dat de iPhone 13 helemaal geen poort heeft. Het toestel is dan alleen draadloos op te laden. Onder meer de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde dit eerder.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone-geruchten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Prototype

Het is onwaarschijnlijk dat Apple nu al weet hoe de iPhone 13 er precies uit komt te zien. In dit stadium wordt er doorgaans met meerdere prototypes gewerkt. Het kan goed zijn dat deze mock-up een van de prototypes is, maar de kans is dus groot dat de definitieve versie er anders uitziet.

Bron: Macotakara