Terug naar iPhone 13 productie verminderd: chiptekort of desinteresse?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13 productie verminderd: chiptekort of desinteresse?

Door Ward Edema13 oktober 2021 09:252 min. leestijd0

Het globale chiptekort treft nu ook Apple: de productie van de iPhone 13 komt lager te liggen dan oorspronkelijk gepland. Of speelt de populariteit van het model ook een rol?

iPhone 13 productie

iPhone 13 productie: chiptekort

Volgens Bloomberg heeft Apple de productie van de iPhone 13 flink terug moeten schroeven: maar liefst 10 miljoen stuks minder. Door het chiptekort zijn namelijk niet alle benodigde onderdelen beschikbaar. Specifiek Broadcom en Texas Instruments, die chips bouwen voor de draadloze communicatie en de aansturing van het oled-scherm, kunnen niet genoeg onderdelen leveren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Tijdens de vorige ‘earnings call’, waarbij aandeelhouders op de hoogte worden gebracht van de staat van het bedrijf, gaf Apple al aan dat productieproblemen de iPhone konden treffen. Dit is overigens de eerste keer dat Apple echt last heeft van de wereldwijde chiptekorten. Apple kon, door z’n grote schaal en bereidheid om meer te betalen, de levering van onderdelen tot nu toe garanderen.

Populariteit iPhone 13

Er kan ook nog iets anders een rol spelen bij het terugschroeven van de iPhone 13 productie. Het lijkt er namelijk op dat het nieuwe toestel een stuk minder populair is dan z’n voorganger. Zo wordt met een korte zoekopdracht in Google Trends, een website van Google die bijhoudt waar er wereldwijd naar gezocht wordt, al duidelijk dat er significant minder interesse is in de iPhone 13 dan in de iPhone 12 en iPhone 11 in de voorgaande jaren.

iPhone 13 populariteit

Dit kan meerdere redenen hebben. Zo was de iPhone 12 vorig jaar een dusdanig grote upgrade dat meer mensen geneigd waren om te upgraden. Datzelfde publiek heeft nu minder interesse in de iPhone 13, omdat de vernieuwingen beperkt zijn. Bovendien is de economische situatie anders: waar er vorig jaar meer geld over was voor de aankoop van een iPhone, werd er dit jaar juist weer meer geld gestoken in vakanties.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: 9to5mac

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar