Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iPhone 13 productie verminderd: chiptekort of desinteresse?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 13 productie


Lees verder na de advertentie

Het globale chiptekort treft nu ook Apple: de productie van de iPhone 13 komt lager te liggen dan oorspronkelijk gepland. Of speelt de populariteit van het model ook een rol?

iPhone 13 productie: chiptekort

Volgens Bloomberg heeft Apple de productie van de iPhone 13 flink terug moeten schroeven: maar liefst 10 miljoen stuks minder. Door het chiptekort zijn namelijk niet alle benodigde onderdelen beschikbaar. Specifiek Broadcom en Texas Instruments, die chips bouwen voor de draadloze communicatie en de aansturing van het oled-scherm, kunnen niet genoeg onderdelen leveren.

Tijdens de vorige ‘earnings call’, waarbij aandeelhouders op de hoogte worden gebracht van de staat van het bedrijf, gaf Apple al aan dat productieproblemen de iPhone konden treffen. Dit is overigens de eerste keer dat Apple echt last heeft van de wereldwijde chiptekorten. Apple kon, door z’n grote schaal en bereidheid om meer te betalen, de levering van onderdelen tot nu toe garanderen.

Populariteit iPhone 13

Er kan ook nog iets anders een rol spelen bij het terugschroeven van de iPhone 13 productie. Het lijkt er namelijk op dat het nieuwe toestel een stuk minder populair is dan z’n voorganger. Zo wordt met een korte zoekopdracht in Google Trends, een website van Google die bijhoudt waar er wereldwijd naar gezocht wordt, al duidelijk dat er significant minder interesse is in de iPhone 13 dan in de iPhone 12 en iPhone 11 in de voorgaande jaren.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iPhone 13 populariteit

Dit kan meerdere redenen hebben. Zo was de iPhone 12 vorig jaar een dusdanig grote upgrade dat meer mensen geneigd waren om te upgraden. Datzelfde publiek heeft nu minder interesse in de iPhone 13, omdat de vernieuwingen beperkt zijn. Bovendien is de economische situatie anders: waar er vorig jaar meer geld over was voor de aankoop van een iPhone, werd er dit jaar juist weer meer geld gestoken in vakanties.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac