Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 13 krijgt kleinere notch en nieuw camera-design’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone met periscooplens


Lees verder na de advertentie

De iPhone 13 wordt iets dikker dan de iPhone 12. Maar de notch wordt juist iets kleiner. Dat meldt de Japanse website MacOtakara. Verder is er nieuws over de camera van de Pro-modellen.

iPhone 12

iPhone 13: kleinere notch

De iPhone 12 had voor het eerst in jaren een ander design, robuuster en met vlakke zijkanten. De iPhone 13-modellen zien er nagenoeg hetzelfde uit. Naar verwachting verschijnen er dit jaar opnieuw vier varianten, en die hebben allemaal nagenoeg hetzelfde formaat als hun voorgangers. De lengte en de breedte blijven ongewijzigd, wel worden de toestellen een fractie dikker: 0,26 mm. De reden daarvoor is nog onduidelijk.

Er gaat waarschijnlijk wel iets opmerkelijks veranderen aan de notch. De notch is de inkeping aan de voorkant van de iPhone. Die wordt iets subtieler. Hij blijft waarschijnlijk wel even breed als nu, maar minder hoog. Dit komt volgens MacOtakara omdat bepaalde onderdelen van de TrueDepth-camera verplaatst worden.

Veranderingen aan de camera


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De camera gaat dit jaar ook veranderen, in ieder geval qua ontwerp. De module blijft een beetje uitsteken, maar gaat er anders uitzien. De hele cameramodule wordt straks afgedekt door saffierglas, waardoor de camera veel meer één geheel lijkt. Nu zie je nog twee of drie afzonderlijke lenzen.

Ook opmerkelijk is dat de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max waarschijnlijk dezelfde camera krijgen. De iPhone 12 Pro Max onderscheidt zich van de 12 Pro door de camera, maar dit jaar wordt dat dus anders. Het is nog onduidelijk wat dan het voordeel van de Pro Max wordt ten opzichte van de Pro. Eerder kwam al naar buiten dat alle iPhone 13-modellen worden uitgerust met een LiDAR-scanner – die is nu nog exclusief voor de Pro-modellen.

iPhone 13 in september

Volgens insiders hervat Apple voor de iPhone 13 weer het gewone schema, wat betekent dat de presentatie en release van de nieuwe iPhone modellen dit jaar plaatsvinden in september. Vorig jaar was de iPhone-release vanwege de pandemie enkele maanden vertraagd.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors