Terug naar ‘iPhone 13 krijgt kleinere notch en nieuw camera-design’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 13 krijgt kleinere notch en nieuw camera-design’

Door Laura Grootaarts11 januari 2021 10:342 min. leestijd2

De iPhone 13 wordt iets dikker dan de iPhone 12. Maar de notch wordt juist iets kleiner. Dat meldt de Japanse website MacOtakara. Verder is er nieuws over de camera van de Pro-modellen.

iPhone 12

iPhone 13: kleinere notch

De iPhone 12 had voor het eerst in jaren een ander design, robuuster en met vlakke zijkanten. De iPhone 13-modellen zien er nagenoeg hetzelfde uit. Naar verwachting verschijnen er dit jaar opnieuw vier varianten, en die hebben allemaal nagenoeg hetzelfde formaat als hun voorgangers. De lengte en de breedte blijven ongewijzigd, wel worden de toestellen een fractie dikker: 0,26 mm. De reden daarvoor is nog onduidelijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Er gaat waarschijnlijk wel iets opmerkelijks veranderen aan de notch. De notch is de inkeping aan de voorkant van de iPhone. Die wordt iets subtieler. Hij blijft waarschijnlijk wel even breed als nu, maar minder hoog. Dit komt volgens MacOtakara omdat bepaalde onderdelen van de TrueDepth-camera verplaatst worden.

Veranderingen aan de camera

De camera gaat dit jaar ook veranderen, in ieder geval qua ontwerp. De module blijft een beetje uitsteken, maar gaat er anders uitzien. De hele cameramodule wordt straks afgedekt door saffierglas, waardoor de camera veel meer één geheel lijkt. Nu zie je nog twee of drie afzonderlijke lenzen.

Ook opmerkelijk is dat de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max waarschijnlijk dezelfde camera krijgen. De iPhone 12 Pro Max onderscheidt zich van de 12 Pro door de camera, maar dit jaar wordt dat dus anders. Het is nog onduidelijk wat dan het voordeel van de Pro Max wordt ten opzichte van de Pro. Eerder kwam al naar buiten dat alle iPhone 13-modellen worden uitgerust met een LiDAR-scanner – die is nu nog exclusief voor de Pro-modellen.

iPhone 13 in september

Volgens insiders hervat Apple voor de iPhone 13 weer het gewone schema, wat betekent dat de presentatie en release van de nieuwe iPhone modellen dit jaar plaatsvinden in september. Vorig jaar was de iPhone-release vanwege de pandemie enkele maanden vertraagd.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fritsvrolijk
Lezer
Fritsvrolijk

Beetje klaar met elk jaar een nieuw model Dus we blijven lekker bij ? de 12

Cor van Lievenoogen
Lezer
Cor van Lievenoogen

M’n IPhone 8 ingewisseld voor de 12 mini. Ben zeker niet tevreden vanwege de korte accuduur. Gaat krap een dag mee, als de 13 mini ook zo wordt..,,,