Terug naar Foto verklapt dat iPhone 13 kleinere notch krijgt (en nog iets anders)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Foto verklapt dat iPhone 13 kleinere notch krijgt (en nog iets anders)

Door Laura Grootaarts24 maart 2021 09:502 min. leestijd0

De iPhone 13 krijgt een veel kleinere notch. Dat blijkt uit een gelekte foto van het voorpaneel van de nieuwe iPhone. De ‘hap’ uit het scherm is hierop een heel stuk smaller dan voorheen.

iPhone 13 kleinere notch

Geruchten over een iPhone 13 met een kleinere notch zijn er al een tijdje, maar nu is er ook een foto met bewijs. De Griekse reparatiedienst iRepair deelt een foto met daarop de glazen panelen van de nieuwe iPhone. We weten niet hoe authentiek de foto is, dus neem het wel nog maar met een korreltje zout.

iPhone 13 notch foto

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Op de gelekte foto is in ieder geval een notch te zien die heel wat subtieler is dan voorheen. Dat heeft alles te maken met de oorspeaker: die is verhuisd naar de bovenste rand van de iPhone. Dat de notch waarschijnlijk kleiner wordt, wisten we al, maar van deze oplossing hebben we nog niet eerder gehoord.

iPhone 13 mini

De foto verklapt nog iets, namelijk dat de er ook een mini-uitvoering komt van de iPhone 13. Waarschijnlijk verschijnen er net zoals bij de iPhone 12 vier modellen in drie maten: de iPhone 13 mini (5,4 inch), de iPhone 13 en iPhone 13 Pro (beide 6,1 inch) en de iPhone 13 Pro Max (6,7 inch). De iPhone 12 mini is de eerste kleine iPhone zonder thuisknop, maar vormt niet het succes wat ervan verwacht werd. Een iPhone 13 mini ligt dus zeker niet voor de hand.

Verdwijnt de notch helemaal?

Sinds 2017 heeft de iPhone een heel ander design: de voorkant is één en al scherm. De selfiecamera en diverse sensoren zitten sindsdien verwerkt in de notch. Maar niet iedereen is gecharmeerd van het hapje uit het scherm. Dat hapje wordt dit jaar dus mogelijk wat kleiner, en mogelijk verdwijnt het in de toekomst helemaal. De iPhone 14 die volgend jaar verschijnt, krijgt misschien een cameragaatje in het scherm in plaats van een notch.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar