Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Foto verklapt dat iPhone 13 kleinere notch krijgt (en nog iets anders)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 notch foto


Lees verder na de advertentie

De iPhone 13 krijgt een veel kleinere notch. Dat blijkt uit een gelekte foto van het voorpaneel van de nieuwe iPhone. De ‘hap’ uit het scherm is hierop een heel stuk smaller dan voorheen.

iPhone 13 kleinere notch

Geruchten over een iPhone 13 met een kleinere notch zijn er al een tijdje, maar nu is er ook een foto met bewijs. De Griekse reparatiedienst iRepair deelt een foto met daarop de glazen panelen van de nieuwe iPhone. We weten niet hoe authentiek de foto is, dus neem het wel nog maar met een korreltje zout.

Op de gelekte foto is in ieder geval een notch te zien die heel wat subtieler is dan voorheen. Dat heeft alles te maken met de oorspeaker: die is verhuisd naar de bovenste rand van de iPhone. Dat de notch waarschijnlijk kleiner wordt, wisten we al, maar van deze oplossing hebben we nog niet eerder gehoord.

iPhone 13 mini

De foto verklapt nog iets, namelijk dat de er ook een mini-uitvoering komt van de iPhone 13. Waarschijnlijk verschijnen er net zoals bij de iPhone 12 vier modellen in drie maten: de iPhone 13 mini (5,4 inch), de iPhone 13 en iPhone 13 Pro (beide 6,1 inch) en de iPhone 13 Pro Max (6,7 inch). De iPhone 12 mini is de eerste kleine iPhone zonder thuisknop, maar vormt niet het succes wat ervan verwacht werd. Een iPhone 13 mini ligt dus zeker niet voor de hand.

Verdwijnt de notch helemaal?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Sinds 2017 heeft de iPhone een heel ander design: de voorkant is één en al scherm. De selfiecamera en diverse sensoren zitten sindsdien verwerkt in de notch. Maar niet iedereen is gecharmeerd van het hapje uit het scherm. Dat hapje wordt dit jaar dus mogelijk wat kleiner, en mogelijk verdwijnt het in de toekomst helemaal. De iPhone 14 die volgend jaar verschijnt, krijgt misschien een cameragaatje in het scherm in plaats van een notch.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors