Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

Apple bevestigt: de iPhone 12 wordt uitgesteld

Auteur: Koen van Ekeren
6 reacties
verschijning iPhone 12 uitgesteld


Lees verder na de advertentie

Buiten officiële aankondigingen om laat Apple zich doorgaans nooit uit over nieuwe iPhones – ze erkennen niet eens dat er een nieuw model aan zit te komen. Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers van Q3 heeft de tech-gigant echter een zeldzame bevestiging gegeven: de lancering van de iPhone 12 is uitgesteld.

Wanneer 5G iPhone

iPhone 12 uitgesteld

Terwijl er in het geruchtencircuit werd gespeculeerd van een release in november of zelfs 2021, valt de vertraging alleszins mee. ‘Zoals u weet, zijn we vorig jaar eind september begonnen met de verkoop van iPhones’, zegt de financiële baas van Apple: Luca Maestri. ‘Dit jaar verwachten we dat de voorraad enkele weken later beschikbaar zal zijn.’

Meestal liggen de nieuwe iPhones in de derde week van september in de winkels. Een vertraging van een paar weken betekent dat we de iPhone 12 (Pro) ongeveer medio oktober mogen verwachten. Waarschijnlijk worden de iPhones wel zoals ieder jaar in september onthuld, tijdens het jaarlijkse iPhone-event.

Niet voor het eerst


kooptip

Het zou niet de eerste keer zijn dat de iPhones die Apple in september aankondigt, niet vlak daarna beschikbaar zijn. In 2017 lag de iPhone X pas in november in de winkels. De iPhone XR uit 2018 was in oktober verkrijgbaar.

Wel is het de eerste keer dat Apple zich vóór de iPhone-keynote uitlaat over de releasedatum van nieuwe iPhones. Daarmee wil het bedrijf ongetwijfeld een einde maken aan de eindeloze speculaties, waarbij er vaak een veel minder rooskleurig beeld werd geschetst.

Vier iPhones

Apple brengt naar verwachting vier iPhone 12-modellen uit. Mogelijk ondersteunen ze allemaal 5G en hebben ze oled-schermen. Interessant is dat Apple een relatief kleine iPhone 12 uitbrengt met een 5,4-inch scherm. Deze iPhone is kleiner dan de iPhone SE 2020. De Pro-modellen groeien een stukje en hebben een scherm van 6,1-inch of 6,7-inch.

Wil je meer weten over de vernieuwingen van de iPhone 12? Neem een kijkje in ons dossier:

Bron: 9to5Mac