Terug naar ‘iPhone 12 verschijnt pas in oktober, 5G-versie nóg later’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 verschijnt pas in oktober, 5G-versie nóg later’

Door Koen van Ekeren23 juli 2020 09:502 min. leestijd0

Het is voor Apple al jaren een traditie: iPhone-onthullingen in september, waarna de fonkelnieuwe telefoons vlak daarna te koop zijn. Dit jaar is de kans groot dat Apple hiervan moet afwijken, omdat de productie vertraging heeft opgelopen. Volgens een nieuw gerucht is de iPhone 12 release uitgesteld naar oktober.

iPhone 12 zonder oplader

Wanneer verschijnt de iPhone 12?

Dit heeft het wisselend betrouwbare Japanse Macotakara vernomen van leveranciers uit China. Zij beweren dat de lancering van de iPhone 12-modellen uitgesteld is naar eind oktober, vanwege de gevolgen van het coronavirus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Opmerkelijk is dat het dan zou gaan om een iPhone 12 die geen 5G ondersteunt. De bronnen spreken van een LTE-model. De eerste 5G-iPhone zou pas in november worden uitgebracht. Het is een opvallend gerucht, want tot nu toe werd door insiders gedacht dat alle iPhone 12-modellen overweg kunnen met 5G.

Wel meldde de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder dat de 5G-iPhone weggelegd is voor een beperkt aantal landen. Alleen Verenigde Staten, Canada, Japan, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk zouden een iPhone 12 met 5G-ondersteuning krijgen. Bij andere landen zou dit uitblijven om de productiekosten te verminderen.

Niet toekomst-proof

Het is dus geen gekke gedachte dat Apple een LTE only-variant in de pijplijn heeft zitten. Toch hopen we dat de iPhone met 5G gewoon deze kant op komt, want het 5G-netwerk lijkt hier dit jaar nog landelijk te worden uitgerold.

Zeker in 2022 wordt er van 5G veel verwacht. In dat jaar worden de snelle frequentiebanden aan de providers geveild: 3,5 GHz. Vanaf dit moment wordt de topsnelheid van 5G bereikt en gaat internetten zo’n drie keer sneller dan nu. Wat dat betreft zou een iPhone zonder 5G niet toekomst-proof zijn.

Wil je weten wat de vernieuwingen zijn van de iPhone 12? Bekijk ons dossier:

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier

Bron: Macotakara

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar