Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 krijgt iPad Pro-achtig ontwerp met kleinere notch’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 Pro ontwerp


Lees verder na de advertentie

Sinds de lancering van de iPhone X uit 2017 bleef het ontwerp van Apple’s toptoestellen vrijwel hetzelfde, maar volgens insiders komt er dit jaar een herontwerp. De opvolgers van de iPhone 11 Pro krijgen naar verluidt een design dat veel wegheeft van de iPad Pro, met platte zijkanten en een vlak display. Ook wil Apple bij de iPhone 12 Pro iets doen aan de uitsnede voor de selfiecamera: de notch.

iPhone 12 Pro ontwerp

Dit hebben bronnen verklaard aan Bloomberg. In de herfst verschijnen er liefst vier nieuwe iPhones, die allemaal 5G-ondersteuning hebben. De twee duurste modellen – de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max – heeft Apple op de tekentafel liggen.

Deze twee toptoestellen krijgen wat uiterlijke kenmerken van de iPad Pro. Zij zullen platte, roestvrijstalen randen hebben in plaats van de gebogen randen bij de recente iPhones. Mogelijk betekent dit dat je de iPhone straks weer op z’n zijkant kan zetten, zoals dat bijvoorbeeld bij de iPhone 4 kon. Ook het display zal niet langer bij de randen afbuigen, maar geheel vlak zijn.

Verder meldt Bloomberg dat Apple iets wil doen aan de notch. Dit is de inkeping boven het scherm, waarin onder meer de selfiecamera en het systeem voor Face ID is verwerkt. De notch blijft waarschijnlijk aanwezig, maar wordt mogelijk verkleind.

Niet voor het eerst


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is niet voor het eerst dat we deze geruchten horen. In september 2019 – slechts enkele dagen na de lancering van de iPhone 11 – voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo al dat er een compleet nieuw design komt voor de iPhone 12. Ook destijds had Kuo het over een vlak ontwerp, waarmee de iPhone weer op de iPhone 4 gaat lijken.

Ook is er hoopgevend nieuws over het moment waarop de iPhone 12 wordt gelanceerd. Traditioneel lanceert Apple zijn vlaggenschepen in september, maar door de gevolgen van het coronavirus is het onzeker of dat dit jaar ook gebeurt. Volgens eerdere geruchten zou de iPhone 12 release zomaar met maanden kunnen worden uitgesteld, maar de bronnen van Bloomberg verwachten dat de iPhone slechts ‘een paar weken later’ wordt uitgebracht. Apple zou leveranciers immers niet op de hoogte hebben gesteld van significante vertragingen, en de ingenieurs reizen volgende maand gewoon naar China om de productontwerpen af te ronden.

Groter scherm

Verder bevestigen de insiders nog wat geruchten die we eerder hoorden. De Pro-modellen krijgen wederom drie camera’s aan de achterkant, de goedkopere iPhone 12-modellen opnieuw twee. Maar bij de iPhone 12 Pro (Max) wordt er wel een LiDAR-scanner toegevoegd aan het camera-systeem, een dieptesensor die er ook is bij de nieuwste iPad Pro 2020.

De grootste iPhone heeft een groter scherm dan het 6,5-inch scherm van de iPhone 11 Pro Max. Eerdere geruchten hadden het over een display van 6,7 inch. Tot slot krijgt de processor een ‘aanzienlijke upgrade’. Hiermee moet de iPhone nóg beter overweg kunnen met kunstmatige intelligentie en augmented reality.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone 12-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Bloomberg