Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

iPhone 12: mock-ups tonen opmerkelijke verandering

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 mockups


Lees verder na de advertentie

Het is zo goed als zeker dat Apple dit jaar met liefst vier iPhone 12-modellen komt. Dankzij gelekte informatie is er al veel bekend over deze iPhones. Op basis van deze informatie zijn 3D-geprinte mock-ups van de iPhone 12 gemaakt, die goed laten zien wat we van de nieuwe iPhones kunnen verwachten.

iPhone 12 mock-ups

De mock-ups werden gedeeld door de Japanse website Macotakara. Op de foto’s zijn de vier iPhone 12-modellen te zien. Links zie je de 5,4-inch iPhone 12, met daarnaast zijn grotere broer die een schermdiagonaal heeft van 6,1 inch. Rechts staan twee iPhone 12 Pro-modellen, met een scherm van 6,1-inch en 6,7-inch,

Opmerkelijk is dat de sim-lade in de mock-ups is verplaatst naar de linkerkant, onder de volumeknop. Dit zou Apple doen om ruimte te bieden voor de 5G-antenne. De iPhone 12 wordt namelijk de eerste telefoon van Apple die 5G ondersteunt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Volgens geruchten gaat het om een antenne van Qualcomm, waarmee de iPhone 12 mmWave-technologie ondersteunt. Hiermee worden ongelooflijk hoge snelheden via 5G mogelijk. Het is nog wel de vraag of de Nederlandse versie straks ook overweg kan met 5G.

In lijn met eerdere geruchten zijn de twee iPhone 12-modellen uitgerust met een dubbele camera. Zijn voorganger – de iPhone 11 – heeft er ook twee. De duurdere Pro heeft opnieuw een camera-opstelling met drie lenzen. Volgens geruchten krijgt de Pro er ook een LiDAR-scanner bij, maar die wordt niet afgebeeld in de mock-ups.

Korreltje zout

Het is goed om de mock-ups met een korreltje zout te nemen, want het is onduidelijk waarop het 3D-ontwerp gebaseerd is. Wel laten de dummy’s mooi zien wat de verhoudingen tussen de iPhone 12-modellen zijn en wat Apple waarschijnlijk aanpast om 5G mogelijk te maken.

Naar verwachting onthult Apple de iPhone 12 in september. Meer over dit nieuwe toestel lees je in ons iPhone 12 dossier.

Bron: Macotakara