Terug naar ‘iPhone 12 met MagSafe kan pacemaker storen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 met MagSafe kan pacemaker storen’

Door Laura Grootaarts12 januari 2021 10:132 min. leestijd0

De iPhone 12 heeft iets nieuws: MagSafe. Hiermee kun je magnetische accessoires aan je iPhone ‘plakken’; denk aan een draadloze oplader of een pasjeshouder. Hiervoor zitten er extra magneten in de iPhone die de accessoires precies op hun plaats houden. Levert dat nou risico’s op voor als je bijvoorbeeld een pacemaker of ICD draagt? Misschien, zo blijkt uit medisch onderzoek.

iPhone 12 met magsafe

iPhone 12 deactiveert pacemaker

Tijdens een medische studie die is gepubliceerd door Heart Rhytm Journal, is een iPhone 12 met MagSafe in de buurt van een MedTronic-pacemaker geplaatst. De pacemaker werd daardoor gedeactiveerd. Het is nog geen sluitend bewijs en moet nog verder onderzocht worden, maar een iPhone 12 kan dus inderdaad een risico betekenen voor mensen die een pacemaker hebben. Maar is een iPhone 12 nu gevaarlijker dan bijvoorbeeld een iPhone 7?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Storingen aan medische apparaten

Apple zelf heeft nooit ontkend dat er sprake kan zijn van interferentie met medische apparaten. Sterker nog: dat geldt eigenlijk voor álle iPhones, want alle modellen hebben magneten. Dit is hoe ze het formuleren in een support-document:

‘De iPhone bevat zowel magneten als onderdelen en radioapparatuur die elektromagnetische velden uitzenden. Deze magneten en elektromagnetische velden kunnen interferentie veroorzaken met pacemakers, defibrillatoren en andere medische apparatuur.

Hoewel alle iPhone 12-modellen meer magneten bevatten dan oudere iPhone-modellen, is er naar verwachting geen groter risico op magnetische interferentie met medische apparaten dan bij oudere iPhone-modellen.’

15 centimeter afstand

Kortom: als je een pacemaker draagt, dan moet je sowieso voorzichtig zijn. Niet alleen met de iPhone 12, maar ook met oudere iPhones. Maar ook met andere elektronica die magnetische velden uitzendt. Wat dat betreft zit eigenlijk de hele wereld vol met magnetische gevaren, waar je je als patiënt altijd bewust van moet zijn,

Pacemaker-fabrikant Medtronic geeft aan dat draadloze telefoons en huishoudelijke apparaten zelden de werking van een pacemaker beïnvloeden. Wel adviseren ze om dit soort apparatuur ten minste 15 centimeter bij een pacemakers, ICD’s en CRT-hartimplantaat vandaan te houden. Stop je iPhone dus vooral niet in je borstzak.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Support en 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar