Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 ligt maanden achter op schema’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Datum iPhone 12 event


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone verschijnt dit jaar waarschijnlijk veel later dan gebruikelijk. Traditioneel verschijnt het nieuwe vlaggenschip in september, maar dat lijkt bijna niet meer haalbaar. Reken voor de iPhone 12-release op een vertraging van één tot twee maanden. En dat is dan nog het meest positieve scenario …

Problemen in de productieketen

Het is nog maar de vraag of de iPhone op tijd klaar kan zijn voor een release in september. De fabrieken in China hebben een tijd stilgelegen door het coronavirus en hoewel de productie inmiddels weer hervat is, lijkt september simpelweg niet meer haalbaar. Volgens lekker Jon Prosser ligt de iPhone 12 twee maanden achter op schema. De start van de massaproductie had in mei moeten beginnen, maar dat is te kort dag.



Wat daarbij ook een rol speelt, zijn de reisbeperkingen die Apple eerder oplegde aan zijn werknemers, maar die inmiddels voor eigenlijk iedereen gelden. Voor het testen van onderdelen reizen Apple-medewerkers gewoonlijk heel wat af tussen de VS en China, maar dat kan nu niet. Er zijn volgens Prosser nog geen prototypes, laat staan een definitieve goedkeuring.

Twijfelende klanten

Apple bespreekt momenteel de mogelijkheden om de lancering van de iPhone 12 een paar maanden vooruit te schuiven – in het uiterste geval zelfs naar 2021. Volgens insiders maakt Apple zich zorgen of er wel voldoende vraag is naar het toestel: ‘Naast de hindernissen in de toeleveringsketen, is Apple bang dat consumenten door de huidige situatie helemaal geen zin hebben om hun telefoons te upgraden, wat zou kunnen leiden tot een tamme ontvangst van de eerste 5G iPhone. En die eerste 5G iPhone móét een hit worden.’

Wordt vervolgd

Apple houdt de situatie in in met name de VS en Europa scherp in de gaten en past daarop de planning aan. Een definitieve beslissing volgt waarschijnlijk in mei, of wanneer de medewerkers van Apple niet meer thuis hoeven te werken.

Bron: MacRumors