Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

Nieuwe details over iPhone 12 op straat

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone zwart


Lees verder na de advertentie

Geruchten over de iPhone 12 volgen elkaar in een rap tempo op. Eerder deze week voorspelden analisten dat het RAM-geheugen een flinke boost krijgt. Ook was er het slechte nieuws dat de 5G-versie mogelijk niet naar Nederland komt. Nu komt een doorgaans betrouwbare bron met meer iPhone 12 geruchten.

iPhone 12 geruchten

Volgens analisten van Barclays hebben de iPhone 12-modellen aan de voorzijde een vernieuwd TrueDepth-camerasysteem, dat gebruikt wordt voor gezichtsherkenning (Face ID). De nieuwe technologie zou voor een verbeterd Face ID zorgen, maar meer details geven de analisten Blayne Curtis, Thomas O’Malley en Baylie Harri niet prijs. Mogelijk werkt de technologie voor gezichtsherkenning sneller, of is het veiliger geworden.

Daarnaast krijgt de achterste camera van de iPhone 12 Pro-modellen een upgrade. Die krijgt er een time-of-flight sensor bij, waardoor de iPhone de diepte beter kan waarnemen. Deze wordt berekend op basis van de reistijd van licht. Het is niet de eerste keer dat we dit gerucht horen, want eerder sprak Boomberg er al over. De betere 3D-detectie zou zorgen voor bijvoorbeeld betere bokeh-effecten bij portretopnamen. Daarnaast zou het toestel beter overweg kunnen met augmented reality.

In lijn met eerdere voorspellingen verwachten de analisten verder dat de iPhone 12-modellen zijn uitgerust met 6 GB RAM-geheugen. Het huidige vlaggenschip doet het nog met 4 GB RAM.

Lightning-poort verdwijnt


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar de grootste verandering komt volgend jaar, zeggen de analisten. De analisten verwachten dat bij ten minste één iPhone-model in 2021 de Lightning-poort verdwijnt. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde dit ook eerder deze maand.

Kuo heeft verder gezegd dat Apple in 2020 van plan is om vijf (!) nieuwe iPhone-modellen uit te brengen. De eerste verschijnt mogelijk al eind maart, waarbij het gaat om een nieuwe versie van de iPhone SE. Deze krijgt mogelijk de naam iPhone 9. In het najaar volgen vier luxere toestellen.

De vlaggenschepen worden naar verluidt een stukje groter. De opvolger van de iPhone 11 Pro (iPhone 12 Pro) gaat van 5,8 naar 6,1 inch. Het scherm van de iPhone 12 Max meet 6,7 inch in plaats van 6,5. Het basismodel (iPhone 12) heeft wederom een 6,1-inch scherm, maar krijgt ook een kleinere versie met een display van 5,4 inch.

Bron: MacRumors.