Terug naar Nieuwe details over iPhone 12 op straat
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe details over iPhone 12 op straat

Door Koen van Ekeren17 januari 2020 09:412 min. leestijd0

Geruchten over de iPhone 12 volgen elkaar in een rap tempo op. Eerder deze week voorspelden analisten dat het RAM-geheugen een flinke boost krijgt. Ook was er het slechte nieuws dat de 5G-versie mogelijk niet naar Nederland komt. Nu komt een doorgaans betrouwbare bron met meer iPhone 12 geruchten.

iPhone 12 geruchten

iPhone 12 geruchten

Volgens analisten van Barclays hebben de iPhone 12-modellen aan de voorzijde een vernieuwd TrueDepth-camerasysteem, dat gebruikt wordt voor gezichtsherkenning (Face ID). De nieuwe technologie zou voor een verbeterd Face ID zorgen, maar meer details geven de analisten Blayne Curtis, Thomas O’Malley en Baylie Harri niet prijs. Mogelijk werkt de technologie voor gezichtsherkenning sneller, of is het veiliger geworden.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Daarnaast krijgt de achterste camera van de iPhone 12 Pro-modellen een upgrade. Die krijgt er een time-of-flight sensor bij, waardoor de iPhone de diepte beter kan waarnemen. Deze wordt berekend op basis van de reistijd van licht. Het is niet de eerste keer dat we dit gerucht horen, want eerder sprak Boomberg er al over. De betere 3D-detectie zou zorgen voor bijvoorbeeld betere bokeh-effecten bij portretopnamen. Daarnaast zou het toestel beter overweg kunnen met augmented reality.

In lijn met eerdere voorspellingen verwachten de analisten verder dat de iPhone 12-modellen zijn uitgerust met 6 GB RAM-geheugen. Het huidige vlaggenschip doet het nog met 4 GB RAM.

Lightning-poort verdwijnt

Maar de grootste verandering komt volgend jaar, zeggen de analisten. De analisten verwachten dat bij ten minste één iPhone-model in 2021 de Lightning-poort verdwijnt. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde dit ook eerder deze maand.

Kuo heeft verder gezegd dat Apple in 2020 van plan is om vijf (!) nieuwe iPhone-modellen uit te brengen. De eerste verschijnt mogelijk al eind maart, waarbij het gaat om een nieuwe versie van de iPhone SE. Deze krijgt mogelijk de naam iPhone 9. In het najaar volgen vier luxere toestellen.

De vlaggenschepen worden naar verluidt een stukje groter. De opvolger van de iPhone 11 Pro (iPhone 12 Pro) gaat van 5,8 naar 6,1 inch. Het scherm van de iPhone 12 Max meet 6,7 inch in plaats van 6,5. Het basismodel (iPhone 12) heeft wederom een 6,1-inch scherm, maar krijgt ook een kleinere versie met een display van 5,4 inch.

Meer geruchten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Bron: MacRumors.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar