Terug naar iPadreclame: sex, geweld en benen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadreclame: sex, geweld en benen

Door Redactie iCreate8 maart 2010 16:553 min. leestijd1

Mag ik ervan uit gaan dat iedereen de iPadreclame heeft gezien? De halve minuut durende commercial schittert sinds vanochtend op de iCreate Blog. Nu gaan we een stapje verder: de iPadreclame onder een vergrootglas, er valt een hoop te ontdekken:

Get on your knees
De flitsende beelden worden ondersteund door het nummer “There goes my love” van Blue Van. In de originele vorm zou het nummer absoluut niet voor de reclame gebruikt kunnen worden, er is enorm aan gesleuteld om de songtekst minder expliciet te maken. De tekst is uitgeschreven door appadvice.com, de regels in het rood zijn verwijderd uit de commercial:

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Deeper than the dead
De expliciete songtekst mag dan vakkundig zijn weggeknipt, de iBook Store pakt meteen uit met moord en doodslag. In de commercial roteert de virtuele boekenkast waarna een forse banner het nieuwe boek van Tami Hoag aanprijst: Deeper than the Dead. Aan het eind van de commercial heeft de banner plaatsgemaakt voor een afbeelding met uitslaande brand, de cover van Stephen Kings Under the Dome.

[update] In de reclame zijn prijzen van enkele iBooks leesbaar, deze variëren van 7,99 tot 14,99 dollar.

Vriendjespolitiek
Gedurende twee seconden zien we dat je op de iPad films kunt kijken. In de commercial wordt de video beeldvullend afgespeeld, om dat mogelijk te maken valt er rechts en links beeld weg. De getoonde beelden zijn van actiefilm Star Trek, terwijl Apple ook beelden van Pixars animatiefilm UP had kunnen kiezen. Beelden van UP werden eerder wel gebruikt, tijdens de onthulling van de iPad. Wellicht wil Apple niet beticht worden van vriendjespolitiek, Steve Jobs is namelijk eigenaar van Pixar.

[update] Animatiefilm UP flitst in de laatste seconden van de commercial wel voorbij.

Benen van rare mensen
Ditmaal letten we op de omgeving, niet de beelden op de iPad. De volgende aspecten vallen op: benen, vier stuks in totaal, drie tafels en de grond. Een man en een vrouw gebruiken om beurten de iPad.  Het stel woont samen en heeft drie tafels om op te leunen als ze de iPad gebruiken. Ik zit graag op een stoel of bank, het stelletje in de reclame denkt hier anders over. Ze zitten keer op keer op de grond. Als de man en vrouw dan toch plaats nemen op een stoel doen ze elkaar tot in detail na: hij zet zijn voeten op het witte tafeltje, zij zet haar voeten op het witte tafeltje. Kortom, het zijn een beetje rare mensen.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Best een prima nummer. Ik heb hem even op YouTube geluisterd: http://www.youtube.com/watch?v=tCVgMvCxgEc