Terug naar iPad-succes ten koste van iPod
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad-succes ten koste van iPod

Door Redactie iCreate18 mei 2010 10:012 min. leestijd0

Met de komst van de iPad zat het er dik in dat de verkoop van Apple’s computers, de Macs, terug zou lopen. De consument kan zijn geld tenslotte maar een keer uitgeven. In de praktijk blijkt dit anders uit te pakken; de iPad verorbert de iPod-omzet, de verkoop van Macs gaat nog altijd als een speer.

De Mac-verkoop is in april gestegen met 39 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar bericht Fortune. In dezelfde maand verscheen ook de iPad in de Verenigde Staten, waarvan er in april een miljoen stuks verkocht zijn. Als de consument toch Apple-computers blijft kopen, waar komt dan het iPad-geld vandaan? De iPod-verkoop moet het ontzien, deze liep afgelopen maand terug met 17 procent.

Het aanhoudende succes van Apple’s computers is volgens analist Gene Munster wel te verklaren: “Apple heeft de functionaliteit van de iPad succesvol gelimiteerd tot het consumeren van content, niet het maken ervan. Daarvoor is de Mac.”

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Deze koopverschuiving van iPod naar iPad is volgens Munster goed voor Apple. De omzet van de iPad ligt vele malen hoger (4x zo prijzig) en heeft een betere marge dan de iPod. Kortom, een dikkere portemonnee voor Apple. Je had vast niet gedacht dat Apple zou juichen met een teruglopende iPod-verkoop?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar