Terug naar Wordt dit de nieuwe iPad Pro met Face ID?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt dit de nieuwe iPad Pro met Face ID?

Door Koen van Ekeren28 juni 2018 09:362 min. leestijd0

Met de iPhone X ging Apple dit jaar voor het eerst voor een randloos ontwerp, zonder thuisknop en mét gezichtsherkenning (Face ID). Straks is de iPad aan de beurt. Nog dit jaar presenteert Apple een nieuwe iPad Pro met Face ID, zo stellen verschillende Apple-analisten. Hoe die er mogelijk uitziet, laat een nieuw iPad Pro-concept zien.

iPad Pro met Face ID

Concept iPad Pro Face ID

Het concept komt van de hand van ontwerper Álvaro Pabesio. In zijn ontwerp zien we een iPad Pro met smallere randen dan de huidige modellen. Vooral aan de onderkant is het verschil groot en dat komt door het ontbreken van de thuisknop. Hierdoor beslaat het scherm een groter deel van de voorkant dan voorheen. In dit concept lijkt het te gaan om een 11,9-inch iPad Pro met Face ID, die dezelfde afmetingen heeft als de huidige 10,5-inch iPad Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de bovenste rand zit de True Depth-camera verwerkt, het geavanceerde camerasysteem voor Face ID. In tegenstelling tot de iPhone X heeft de iPad hier geen notch voor nodig – de rand is dik genoeg om het systeem voor gezichtsherkenning te huisvesten. En we moeten zeggen: dit ziet er érg fraai uit.

Toch verwachten we dat de nieuwe iPad Pro net als de iPhone X een notch krijgt. De belangrijkste aanwijzing daarvoor zit verstopt in het nieuwe besturingssysteem voor de iPad: iOS 12. De klok van de iPad stond altijd prominent bovenaan in het midden. In iOS 12 is hij verschoven is naar links, zodat er ruimte is voor een notch in het midden.

iPad Pro met Face ID en dubbele camera

iPad Pro camera

Een andere opvallend kenmerk van het concept is de dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Deze dubbele camera maakt het mogelijk om foto’s in de portretmodus te schieten, een functie die je nu nog alleen vindt bij de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus en iPhone X. Verder heeft de iPad er handige multitasking-functies bij. Via Continuïteit open je iPhone-apps op je iPad Pro.

iPad Pro met Face ID

iPad Pro Face ID

iPad Pro Face ID

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar