Terug naar ‘iPad Pro en MacBook Pro met mini-led verschijnen eind 2020’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad Pro en MacBook Pro met mini-led verschijnen eind 2020’

Door Koen van Ekeren6 maart 2020 10:142 min. leestijd0

Het scherm van de MacBook Pro en iPad Pro lijkt er dit jaar flink op vooruit te gaan. Deze week werd dankzij Apple-analist Ming-Chi Kuo duidelijk dat we bij deze Apple-apparaten een verbeterd mini-led-scherm kunnen verwachten. Een releasedatum werd niet genoemd, maar het Taiwanese DigiTimes durft te voorspellen dat ze dit jaar nog verschijnen.

MacBooks met mini-led

iPad Pro en MacBooks met mini-led

Het wisselend betrouwbare DigiTimes beroept zich op anonieme bronnen in de Taiwanese toeleveringsketen van Apple. Die stellen dat Apple plannen heeft om een 12,9-inch iPad Pro en meerdere MacBook Pro-modellen met mini-led tegen het einde van 2020 te lanceren.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Dit komt overeen met geruchten die we deze week hoorden van Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens zijn bronnen lanceert Apple in 2020 en 2021 liefst zes nieuwe Apple-producten met mini-led-scherm. Hierbij noemde hij een 16-inch MacBook Pro, 14,1 inch MacBook Pro, 27-inch iMac Pro, 12,9-inch iPad Pro, 10,2-inch iPad en 7,9-inch iPad mini.

Nu beschikken deze Macs en iPads nog over een lcd-scherm. De overstap naar mini-led heeft verschillende voordelen. De apparaten kunnen extra dun en licht worden gemaakt, omdat de schermtechnologie geen achtergrondverlichting nodig heeft. De pixels kunnen namelijk (net als oled) hun eigen licht produceren. Daarnaast heeft het meer van dezelfde voordelen van oled. Het kleurenspectrum is breder, de contrastverhouding hoger en de zwarttinten dieper.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over nieuwe Apple-producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer producten

Het lijkt er overigens niet op dat we bijna een jaar moeten wachten op een nieuwe iPad Pro en MacBook Pro. Volgens geruchten verschijnt er deze maand ook een 12,9 inch iPad Pro, maar dan zonder mini-led-scherm. De belangrijkste vernieuwing van de iPad is naar verluidt de drievoudige camera.

De kans is ook groot dat Apple in het voorjaar een nieuwe versie van de 13-inch MacBook Pro lanceert. Die zou voorzien zijn van een verbeterd toetsenbord met schaarmechanisme, wat we al kennen va de 16-inch MacBook Pro. Daarnaast staat de MacBook Air op de nominatie om vernieuwd te worden.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: DigiTimes

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar