Terug naar iPad Pro is sneller dan MacBook Air en MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad Pro is sneller dan MacBook Air en MacBook Pro

Door Sven Lamers12 november 2015 11:492 min. leestijd6

Sinds gisteren is de iPad Pro verkrijgbaar via de website en winkels van Apple. Tegelijk werden ook de eerste reviews gepubliceerd. Deze zijn doorgaans erg positief: de iPad Pro is extreem snel, heeft een geweldig scherm en fijne speakers. Bovendien wist Apple dit allemaal in een een superdunne en lichte behuizing te stoppen. Een feitje uit de reviews vonden we echter bijzonder indrukwekkend. De iPad Pro is in benchmarks sneller dan de MacBook Air en MacBook Pro!

iPad Pro

Indrukwekkende benchmarks

De site Ars Technica heeft twee benchmarks op de iPad Pro gedraaid, te weten Geekbench en GFXBench. De resultaten daarvan werden onder meer vergeleken met andere iPads, maar ook met MacBooks. Dat de iPad Pro veel sneller is dan zijn tablet-broertjes, hadden we dan wel verwacht, maar dat die ook de MacBook Air en Pro verslaat, vinden we opmerkelijk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In Geekbench, dat puur de snelheid van de processor meet, scoort de A9X van de iPad Pro hoger dan zowel de Core M in de MacBook als de Core i5 in de MacBook Air. Nog verrassender zijn de resultaten van de grafische benchmark GFXBench. Want de iPad Pro scoort hier hoger dan de 15-inch MacBook Pro met Intel Iris Pro-grafische kaart.

iPad-Pro-tabel

iPad-Pro-tabel Vervanging voor je MacBook

Apple riep tijdens de presentatie van de iPad Pro dat die qua rekenkracht sneller is dan 80 procent van de mobiele pc’s die de laatste 12 maanden werden verkocht. Dat het bedrijf hiermee gedeeltelijk ook zijn eigen Macs bedoelde, hadden we toen nog niet door.

Nu we weten dat Apple processors en grafische chips kan maken die krachtiger zijn dan de producten van Intel, is het maar een kwestie van tijd voordat Apple ook in zijn MacBooks overstapt op processors uit eigen makelij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
John
Lezer
John

Lees mijn blog over de (toekomstige) voordelen van de iPad Pro voor muzikanten: bit.ly/1Polke8

Dick Metselaar
Lezer
Dick Metselaar

Ik zag dat MS Office voor de iPad pro beschikbaar komt. Even een typisch Hollands vraagde, is er al bekend wat dat ongeveer gaat kosten? Word en Excel? Of komt er ook een Open Office naar iOS9

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

De Office-apps op zich zijn gratis, dan kun je je documenten bekijken, maar niet bewerken. Daarvoor heb je een Office 365-abonnement nodig. Het goedkoopste abonnement kost € 5,99 per maand en de eerste maand is gratis. Het is verkrijgbaar in de app. Voor wat betreft OpenOffice heb ik het antwoord helaas niet paraat.

Dick Metselaar
Lezer
Dick Metselaar

OK, Wij zijn toe aan een nieuwe laptop en dachten dat deze iPad pro wellicht een leuke optie is, maar een goed werkend office pakket is toch wel een vereiste en dan vinden we 5,99 per maand toch wel aan de prijzige kant aangezien het alleen om Word en Excel gaat. Toch maar even verder neuzen dan.

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Voor Photoshop betaal je meer dan 12€. Ik ben geen Office-fan maar die prijs is echt niet veel. Een pakje sigaretten kost al veel meer. Maar ik veronderstel dat je niet rookt.
Bij Hello Fresh betaal je ook al zo’n bedrag per maaltijd voor één persoon 🙂

Dick Metselaar
Lezer
Dick Metselaar

Hello Fresh??? 😉

even serieus. Om meer dan 70 euro elk jaar te betalen voor een officepakket dat een prima gratis equivalent heeft (Open Office) vind ik wel buiten proportie hoor.