Terug naar ‘Volgende iPad Pro krijgt ook Face ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Volgende iPad Pro krijgt ook Face ID’

Door Laura Grootaarts10 oktober 2017 10:152 min. leestijd0

De TrueDepth-camera die Face ID (gezichtsherkenning) mogelijk maakt, blijft niet voorbehouden aan de iPhone X. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo verschijnt er in 2018 onder meer een iPad Pro met TrueDepth en Face ID.

TrueDepth camera iPhone X

iPad Pro 2018 uitgerust met TrueDepth-camera

Alleen de iPad Pro-modellen – Apple’s meest geavanceerde tablets – worden volgens Kuo uitgerust met deze technologie voor gezichtsherkenning. Hij doet nog geen uitspraken of dit ook gevolgen heeft voor het uiterlijk heeft van de iPad: wat gebeurt er bijvoorbeeld met de thuisknop? Het zou best kunnen dat Apple langzamerhand helemaal stopt met Touch ID.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

De technologie zou in 2018 overigens ook naar de nieuwe iPhones komen. Als zo veel iOS-apparaten hiermee worden uitgerust, kan dat ervoor zorgen dat er steeds meer apps en toepassingen ontwikkeld worden die hiermee werken. Waarschijnlijk gaan ook Android-makers dan hard aan de slag met hard- en software voor gezichtsherkenning, en laten ze de in het scherm geïntegreerde vingerafdrukscanners voor wat het is. Eerder zei Kuo dat Android op dit moment 2,5 jaar achterstand heeft op Apple.

Wanneer verschijnt de iPad Pro met Face ID?

10,5-inch iPad Pro

De iPhone X is Apple’s eerste product met een TrueDepth-camera. Deze maakt Face ID mogelijk, maar ook sterk verbeterde selfies en Animoji (3D emoji’s die je gezichtsuitdrukking nabootsen). We weten nog niet wanneer de nieuwe iPad Pro-modellen verschijnen, maar waarschijnlijk is dat in de eerste helft van 2018. De laatste update dateert van juni: toen verscheen er een iPad Pro in een nieuwe maat – 10,5 inch – en werd de 12,9-inch iPad Pro vernieuwd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar