Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Groter scherm voor Apple Watch en iPad Pro: dat ziet er zo uit

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Series 4 concept


Lees verder na de advertentie

Gisteren liet de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zijn licht schijnen over wat hij dit jaar nog aan nieuwe Apple-producten verwacht. Hij denkt onder meer dat er een nieuwe Apple Watch en iPad Pro aan zitten te komen. Die zouden er wel eens behoorlijk anders uit kunnen zien dan hun voorgangers. Maar hoe dan?

Apple Watch: groter scherm

Om te beginnen, de Apple Watch. Eerdere geruchten spraken al over een horloge met een groter scherm, Kuo komt nu met het precieze formaat op de proppen. De huidige wijzerplaten zijn 38 of 42 mm, straks kun je kiezen uit 39,9 en 45,2 mm. Het scherm zou daarbij veel verder kunnen doorlopen tot in de afgeronde hoeken, zoals ook het geval is bij de iPhone X.

Een groter scherm biedt verschillende voordelen. Er past meer tekst op het scherm, dat betekent minder gescrol met de digitale kroon. Foto’s zijn beter zichtbaar en de tijd kan groter worden weergegeven. Maar … De Watch wordt daarmee toch groter? Dat is niet het geval: de randen om het scherm heen worden eenvoudigweg smaller.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

9to5Mac laat zien wat de gevolgen zijn. De horloges met de grijze bandjes zijn de huidige modellen, de Apple Watch Series 3. De toekomstige Apple Watch Series 4-modellen zijn voorzien van blauwe bandjes.

Apple Watch Series 4 concept

iPad Pro 2018: 12,9 en 11 inch

Als we Kuo mogen geloven, verschijnt er dit jaar ook een opvolger van de iPad Pro. De eerste is een geüpdatete versie van het 12,9-inch model, daarnaast zou er sprake zijn van een compleet nieuw 11-inch model. Het huidige model is 10,5-inch.

Ook hierbij is de verwachting dat de randen rondom het scherm drastisch versmald worden. De thuisknop verdwijnt, en voortaan ontgrendel je je iPad met Face ID. Het huidige 12,9-inch model wordt daarmee een heel stuk handzamer. Het 11-inch model doet qua formaat denken aan de huidige 10,5-inch iPad Pro.

Ook hiervan heeft 9to5Mac een concept gemaakt. Op de eerste afbeelding zie je de nieuwe 12,9- en 11-inch iPad Pro 2018-modellen naast elkaar. Op de tweede afbeelding zie je hoe groot ze zijn in vergelijking met hun directe voorgangers zet (die staan achteraan).

Apple Watch Series 4 concept

iPad Pro 2018 concept

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!