Terug naar Groter scherm voor Apple Watch en iPad Pro: dat ziet er zo uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Groter scherm voor Apple Watch en iPad Pro: dat ziet er zo uit

Door Laura Grootaarts12 juli 2018 11:132 min. leestijd0

Gisteren liet de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zijn licht schijnen over wat hij dit jaar nog aan nieuwe Apple-producten verwacht. Hij denkt onder meer dat er een nieuwe Apple Watch en iPad Pro aan zitten te komen. Die zouden er wel eens behoorlijk anders uit kunnen zien dan hun voorgangers. Maar hoe dan?

iCreate 120
iCreate 120
iOS 14 + macOS Big Sur

Apple Watch: groter scherm

Om te beginnen, de Apple Watch. Eerdere geruchten spraken al over een horloge met een groter scherm, Kuo komt nu met het precieze formaat op de proppen. De huidige wijzerplaten zijn 38 of 42 mm, straks kun je kiezen uit 39,9 en 45,2 mm. Het scherm zou daarbij veel verder kunnen doorlopen tot in de afgeronde hoeken, zoals ook het geval is bij de iPhone X.

Een groter scherm biedt verschillende voordelen. Er past meer tekst op het scherm, dat betekent minder gescrol met de digitale kroon. Foto’s zijn beter zichtbaar en de tijd kan groter worden weergegeven. Maar … De Watch wordt daarmee toch groter? Dat is niet het geval: de randen om het scherm heen worden eenvoudigweg smaller.

9to5Mac laat zien wat de gevolgen zijn. De horloges met de grijze bandjes zijn de huidige modellen, de Apple Watch Series 3. De toekomstige Apple Watch Series 4-modellen zijn voorzien van blauwe bandjes.

Apple Watch Series 4 concept

Apple Watch Series 4 concept

iPad Pro 2018: 12,9 en 11 inch

Als we Kuo mogen geloven, verschijnt er dit jaar ook een opvolger van de iPad Pro. De eerste is een geüpdatete versie van het 12,9-inch model, daarnaast zou er sprake zijn van een compleet nieuw 11-inch model. Het huidige model is 10,5-inch.

Ook hierbij is de verwachting dat de randen rondom het scherm drastisch versmald worden. De thuisknop verdwijnt, en voortaan ontgrendel je je iPad met Face ID. Het huidige 12,9-inch model wordt daarmee een heel stuk handzamer. Het 11-inch model doet qua formaat denken aan de huidige 10,5-inch iPad Pro.

Ook hiervan heeft 9to5Mac een concept gemaakt. Op de eerste afbeelding zie je de nieuwe 12,9- en 11-inch iPad Pro 2018-modellen naast elkaar. Op de tweede afbeelding zie je hoe groot ze zijn in vergelijking met hun directe voorgangers zet (die staan achteraan).

Apple Watch Series 4 concept

iPad Pro 2018 concept

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar