Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Nieuwe iPad Pro 2022 krijgt M2-chip – en er is meer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten


Lees verder na de advertentie

Er komt een nieuwe iPad Pro aan met M2-chip, schrijft Apple-kenner Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief. Deze iPad Pro 2022 verschijnt volgens hem ergens tussen september en november van dit jaar.

iPad Pro 2022: M2-chip

Tijdens het ‘Peek performance’-event begin deze maand kondigde Apple een nieuwe iPad Air aan met M1-chip, net zoals de iPad Pro van vorig jaar. Tijd dus voor Apple om het meest geavanceerde model een extra boost te geven. De nieuwe iPad Pro krijgt volgens Gurman de M2-chip.

De M2-chip is een vernieuwde versie van de M1: hij is iets sneller en veel energiezuiniger dan zijn voorganger. Maar hij komt niet in de buurt van die andere Apple-chip, de M1 Pro/Max. Die vind je in de nieuwste MacBook Pro van eind vorig jaar.

Met MagSafe

Over de nieuwe iPad Pro wordt ook gezegd dat deze ondersteuning voor MagSafe heeft. Op dit moment zijn er twee vormen van MagSafe. Op de iPhone 12 en nieuwer ‘plak’ je een oplader magnetisch achter op het toestel. Op de MacBook Pro betekent MagSafe dat het oplaadkabeltje een magnetisch uiteinde heeft dat losschiet als je er bijvoorbeeld overheen struikelt.


kooptip

Het lijkt erop dat de iPad Pro dezelfde variant krijgt als de iPhones – voor het systeem dat bij de MacBook gebruikt wordt, is een iPad waarschijnlijk ook iets te licht van gewicht. MagSafe zit dus waarschijnlijk verwerkt in de Apple-logo op de achterkant, en mogelijk kun je op die plek ook je AirPods of Apple Watch opladen.

Release dit najaar

Doorgaans wordt de iPad Pro iedere 13 tot 16 maanden vernieuwd. De iPad Pro 2022 verschijnt volgens Gurman pas ruim anderhalf jaar na het vorige model – we mogen na al die tijd dus best wat spectaculairs verwachten. Dit najaar belooft sowieso spectaculair te worden: naar verluidt wordt het een druk najaar voor Apple en verschijnen er meer producten dan ooit tevoren.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors