Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPad Pro 2021 met mini-led verschijnt in maart’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Pro 2021 maart


Lees verder na de advertentie

Ben je uit op een nieuwe, professionele iPad? Bewaar je geduld dan nog even, want alles wijst erop dat Apple in maart van dit jaar de volgende generatie iPad Pro 2021 lanceert. Die is het wachten waard, want de vijfde generatie iPad Pro is het eerste Apple-apparaat met mini-led scherm.

iPad Pro 2021 in maart

Volgens het wisselend betrouwbare Macotakara brengt Apple in maart 2021 twee iPad Pro-modellen uit. Opnieuw gaat het om iPad modellen met een 11 en 12,9-inch scherm. Alleen de grootste iPad Pro zou worden uitgerust met een scherm van mini-led.

Het uiterlijk van de iPads lijkt naar verwachting veel op dat van de huidige generatie (nu voor € 1.034). Wel zijn er kleine veranderingen, weet Macotakara. De cameramodule op de achterkant van de iPad Pro is nu nog een bobbel, maar bij de iPad Pro 2021 zullen de lenzen niet langer uitsteken. De achterkant is dan helemaal vlak.

Verder beweert de bron dat de 12,9-inch iPad Pro 2021 een iets dikkere behuizing heeft (0,5 mm). Dit zou nodig zijn om plaats te bieden aan het nieuwe mini-led scherm. Mini-led is een nieuwe schermtechniek voor lcd-schermen. Het heeft veel van dezelfde voordelen als oled, maar is energiezuiniger en goedkoper om te produceren. Bovendien is het risico op inbranden kleiner.

iPad 2021


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naast de Pro-modellen mogen we ook een nieuw instap-model iPad verwachten. Volgens een eerder gerucht van Macotakara is deze gebaseerd op de iPad Air 3, met smalle randen en een dunnere behuizing. Wel blijft de thuisknop behouden.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara