Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

‘iPad Pro 2021 krijgt 5G en beter scherm’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPad Pro mag dan recent een kleine update hebben gekregen, we horen nu al weer concrete geruchten over zijn opvolger die in 2021 moet uitkomen. Die krijgt onder meer 5G en een veel snellere chip.

iPad Pro 2020

iPad Pro 2021: 5G, beter scherm

Volgens het Twitter-account L0vetodream wordt de iPad Pro volgend jaar uitgerust met Qualcomm’s Snapdragon X55 modem. Met de 5G-technologie kunnen superhoge snelheden bereikt worden. Het gaat dan natuurlijk wel om de iPad die wifi én cellular ondersteunt.

De iPad Pro van 2020 heeft een A12Z-processor, in 2021 maakt de iPad Pro de sprong naar de A14X. Dat wordt een nog snellere variant van de chip die we voor de iPhone 12 verwachten. Er komen wederom twee formaten. We verwachten dat de grootste 12,9 inch meet. Bij het kleinste formaat wisselt Apple nogal eens, dus dat is even afwachten.


kooptip

Daarnaast krijgt de iPad Pro een veel beter scherm op basis van de miniLED-techniek. De iPad Pro is mogelijk het eerste Apple-product dat zo’n scherm krijgt. Mini-led heeft geen achtergrondverlichting nodig; de pixels kunnen hun eigen licht produceren. Hierdoor kan Apple het scherm extra dun maken.

Misschien even wachten

Het grootste punt van kritiek op de huidige iPad Pro is dat zijn processor niet bijzonder veel sneller is dan die van de iPad Pro 2018. Die had een A12X-processor. Mocht je dus teleurgesteld zijn in de huidige iPad Pro, dan kun je misschien beter een jaartje wachten voor de volgende versie.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPad-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!