Terug naar 'Nieuwe details van compleet vernieuwde iPad Pro 2018 gelekt'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe details van compleet vernieuwde iPad Pro 2018 gelekt'

Door Koen van Ekeren9 oktober 2018 10:192 min. leestijd0

Er zijn concrete aanwijzingen dat Apple deze maand de iPad Pro 2018 aankondigt. Dat die waarschijnlijk een vrijwel randloos ontwerp heeft en Face ID ondersteunt, is al een tijdje bekend. Maar nu komt 9to5Mac met bijzonder veel details over de nieuw ontworpen tablet. Die zou bijvoorbeeld worden uitgerust met een nieuwe ‘Magnetic Connector’ en een nieuwe versie van de Apple Pencil ondersteunen.

iPad Pro met Face ID

iPad 2018 vernieuwingen

Dit vertellen anonieme bronnen aan 9to5Mac, die veel concrete informatie geven. Allereerst over wat we al min of meer wisten: de iPad Pro 2018 krijgt Face ID. Hierdoor verdwijnt de thuisknop en heeft de iPad een scherm dat bijna de gehele voorkant beslaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarna volgt er iets interessanters: de iPad Pro zou geen notch krijgen. Hoewel de randen aanzienlijk slanker zijn dan het vorige model, zijn ze ruim genoeg om de TrueDepth-camera in te verwerken, die noodzakelijk is voor Face ID. Anders dan bij de iPhone X, iPhone XS en iPhone Xr, werkt Face ID bij de iPad zowel in de de portret- als landschapsmodus. Alleen ondersteboven zou het niet werken.

Externe schermen

De nieuwe iPad 2018 krijgt een USB-C-aansluiting, waardoor een uitvoer van video in 4K HDR naar externe beeldschermen mogelijk is. In de Instellingen-app zou een nieuwe paneel komen, waar gebruikers de resolutie, HDR, helderheid en andere instellingen voor externe beeldschermen kunnen bepalen.

Magnetic Connector

Een ander nieuwtje is dat Apple de Smart Connector vervangt door de Magnetic Connector. Die zou Apple verplaatsten naar de achterzijde van de iPad. De connector maakt de aansluiting van verschillende accessoires mogelijk, zoals een nieuwe versie van het Smart Keyboard en andere accessoires van derden.

Nieuwe Apple Pencil

Ook weten de bronnen te vertellen dat er een nieuwe versie van de Apple Pencil verschijnt – en de iPad Pro 2018 zou die als eerste ondersteunen. De nieuwe Apple Pencil koppel je met je iPad Pro door hem in de buurt van het apparaat te houden, zoals dat ook bij de AirPods werkt. Het is dus niet meer nodig om de Apple Pencil in de Lightning-poort te steken.

De verwachting is dat Apple de iPad Pro deze maand presenteert, en mogelijk is dat tijdens een extra Apple-event. Daarin zou het niet alleen de iPad Pro 2018 aankondigen, maar ook een goedkope, 13-inch MacBook.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar