Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe details van compleet vernieuwde iPad Pro 2018 gelekt'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad 2018 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

Er zijn concrete aanwijzingen dat Apple deze maand de iPad Pro 2018 aankondigt. Dat die waarschijnlijk een vrijwel randloos ontwerp heeft en Face ID ondersteunt, is al een tijdje bekend. Maar nu komt 9to5Mac met bijzonder veel details over de nieuw ontworpen tablet. Die zou bijvoorbeeld worden uitgerust met een nieuwe ‘Magnetic Connector’ en een nieuwe versie van de Apple Pencil ondersteunen.

iPad 2018 vernieuwingen

Dit vertellen anonieme bronnen aan 9to5Mac, die veel concrete informatie geven. Allereerst over wat we al min of meer wisten: de iPad Pro 2018 krijgt Face ID. Hierdoor verdwijnt de thuisknop en heeft de iPad een scherm dat bijna de gehele voorkant beslaat.

Daarna volgt er iets interessanters: de iPad Pro zou geen notch krijgen. Hoewel de randen aanzienlijk slanker zijn dan het vorige model, zijn ze ruim genoeg om de TrueDepth-camera in te verwerken, die noodzakelijk is voor Face ID. Anders dan bij de iPhone X, iPhone XS en iPhone Xr, werkt Face ID bij de iPad zowel in de de portret- als landschapsmodus. Alleen ondersteboven zou het niet werken.

Externe schermen


kooptip

De nieuwe iPad 2018 krijgt een USB-C-aansluiting, waardoor een uitvoer van video in 4K HDR naar externe beeldschermen mogelijk is. In de Instellingen-app zou een nieuwe paneel komen, waar gebruikers de resolutie, HDR, helderheid en andere instellingen voor externe beeldschermen kunnen bepalen.

Magnetic Connector

Een ander nieuwtje is dat Apple de Smart Connector vervangt door de Magnetic Connector. Die zou Apple verplaatsten naar de achterzijde van de iPad. De connector maakt de aansluiting van verschillende accessoires mogelijk, zoals een nieuwe versie van het Smart Keyboard en andere accessoires van derden.

Nieuwe Apple Pencil

Ook weten de bronnen te vertellen dat er een nieuwe versie van de Apple Pencil verschijnt – en de iPad Pro 2018 zou die als eerste ondersteunen. De nieuwe Apple Pencil koppel je met je iPad Pro door hem in de buurt van het apparaat te houden, zoals dat ook bij de AirPods werkt. Het is dus niet meer nodig om de Apple Pencil in de Lightning-poort te steken.

De verwachting is dat Apple de iPad Pro deze maand presenteert, en mogelijk is dat tijdens een extra Apple-event. Daarin zou het niet alleen de iPad Pro 2018 aankondigen, maar ook een goedkope, 13-inch MacBook.