Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Gelekte iPad Pro 2018 hoes verraadt herontwerp'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2018 hoes


Lees verder na de advertentie

Naast de iPhone 2018 verwachten we dat Apple volgende maand ook een nieuwe iPad Pro 2018 onthult. Die belooft spectaculair anders te worden dan alle voorgaande iPads. Nu is er via Slashleaks een hoesje opgedoken dat om de nieuwe iPad Pro zou moeten passen.

Apple zou in september twee nieuwe iPad Pro-modellen met Face ID presenteren. Het gaat om een 12,9-inch en een 11-inch model. De laatste is er ter vervanging van de huidige iPad Pro met 10,5-inch scherm. De iPad zou echter niet veel groter worden dan zijn voorganger: het scherm groeit weliswaar, maar tegelijkertijd worden de randen smaller. Het 12,9-inch model wordt zelfs een heel stuk kleiner omdat het scherm even groot blijft en de randen versmallen. De hoes die is opgedoken zou bedoeld zijn voor het 11-inch model en roept heel wat vragen op.

Verschuift de Smart Connector?

Eind juli ging het gerucht dat de Smart Connector, waarmee je een toetsenbordje aan de iPad Pro kunt bevestigen, verschuift van de zijkant naar de onderkant van de iPad Pro, in de buurt van de Lightningpoort. Dat leek ons wonderlijk, omdat je de iPad met daaraan het toetsenbord daarmee in verticale positie moet gebruiken. Dat is bijzonder instabiel – zeker in het geval van de enorme 12,9-inch iPad Pro. Bovendien dwarsboomt het Apple’s marketingverhaal over de iPad als alternatief voor een pc. Wat dan wél weer voor een Smart Connector aan de onderkant pleit, is dat Face ID alleen in verticale positie werkt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar daar is-ie dan hoor: een pilvormige opening in de hoes, aan de kant van de Lightning-poort. Hierbij moet je je natuurlijk wel afvragen op basis waarvan deze hoes gemaakt is. Misschien liggen de geruchten van destijds wel ten grondslag aan deze case. Het zou ook kunnen dat deze opening bedoeld is voor Touch ID aan de achterzijde van de iPad – hoewel het er alle schijn van heeft dat Apple overgaat op Face ID.

Nog meer opvallendheden

De hoes heeft nog meer details die vragen oproepen. Ten eerste lijkt de opening voor de camera slechts ruimte te bieden aan één enkele lens. De betere iPhones hebben er twee, iets wat je misschien ook wel op een Pro-model van de iPad mag verwachten. Onder de camera en de volumeknoppen, pal tegenover de plek waar nu nog de Smart Connector zit, is ook een opening te zien. Wellicht biedt deze ruimte voor een tweede Smart Connector. Of misschien is deze inkeping bedoeld voor een aan-/uit-knop die dan naar beneden schuift. En dan is er nog een kleine mysterieuze inkeping op de plek waar nu nog de Smart Connector zit. Te klein voor bijvoorbeeld een koptelefoonaansluiting. Maar waarvoor het dan wel dient? We horen het naar verwachting rond 12 september, tijdens een keynote van Apple.