Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Pictogram onthult design iPad Pro 2018: geen thuisknop en notch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2018 vernieuwingen


Lees verder na de advertentie

We verwachten dat Apple dit jaar een nieuwe iPad Pro uitbrengt die er heel anders uitziet dan alle eerdere iPads. Een pictogram dat is aangetroffen in de nieuwste bèta van iOS 12, lijkt de komst van zo’n iPad inderdaad te bevestigen.

Pictogram iPad Pro 2018 in iOS 12 bèta

Het icoon zit ergens in de instellingen voor batterijverbruik verstopt. We zien hierop een iPad met zeer smalle randen en zonder de kenmerkende thuisknop. De nieuwe iPad heeft hiermee dus behoorlijk wat overeenkomsten met de iPhone X die vorig jaar verscheen.

Toch is er een opvallend verschil met de iPhone X: de iPad Pro 2018 zoals afgebeeld in het pictogram, heeft geen notch waarin de Face ID-camera wordt weggestopt. Dat de iPad Pro Face ID krijgt, lijkt een ding dat zeker is omdat de thuisknop komt te vervallen. Maar als er geen notch is, waar zit de benodigde camera dan? Het lijkt erop dat de smalle rand alsnog groot genoeg is om de camera in weg te werken.

Op de afbeelding hieronder zie je het pictogram in kwestie. Links de ‘reguliere’ iPad met thuisknop en brede randen, rechts de nieuwe iPad Pro 2018 met smalle randen:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Pictogram iPad Pro 2018

Gaat vaker mis

Het is niet de eerste keer dat via de software-bèta’s de designs van nieuwe producten op straat komen te liggen. Vorig jaar lekte op dezelfde manier het ontwerp van de iPhone X uit. Een jaar eerder verklapte Apple zo vroegtijdig het bestaan van een MacBook Pro met Touch Bar.

We weten nog niet zeker wanneer de nieuwe iPad Pro verschijnt. Naar verwachting is er volgende maand een Apple-keynote rondom de iPhone 2018, mogelijk wordt daarnaast dus ook de nieuwe iPad Pro onthuld.

Op de hoogte blijven van iPad Pro 2018-nieuws? Lees dan ook ons dossier over de iPad Pro 2018 en abonneer je op onze nieuwsbrief.