Terug naar Pictogram onthult design iPad Pro 2018: geen thuisknop en notch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pictogram onthult design iPad Pro 2018: geen thuisknop en notch

Door Laura Grootaarts2 augustus 2018 10:112 min. leestijd0

We verwachten dat Apple dit jaar een nieuwe iPad Pro uitbrengt die er heel anders uitziet dan alle eerdere iPads. Een pictogram dat is aangetroffen in de nieuwste bèta van iOS 12, lijkt de komst van zo’n iPad inderdaad te bevestigen.

iPad Pro met Face ID

Pictogram iPad Pro 2018 in iOS 12 bèta

Het icoon zit ergens in de instellingen voor batterijverbruik verstopt. We zien hierop een iPad met zeer smalle randen en zonder de kenmerkende thuisknop. De nieuwe iPad heeft hiermee dus behoorlijk wat overeenkomsten met de iPhone X die vorig jaar verscheen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Toch is er een opvallend verschil met de iPhone X: de iPad Pro 2018 zoals afgebeeld in het pictogram, heeft geen notch waarin de Face ID-camera wordt weggestopt. Dat de iPad Pro Face ID krijgt, lijkt een ding dat zeker is omdat de thuisknop komt te vervallen. Maar als er geen notch is, waar zit de benodigde camera dan? Het lijkt erop dat de smalle rand alsnog groot genoeg is om de camera in weg te werken.

Op de afbeelding hieronder zie je het pictogram in kwestie. Links de ‘reguliere’ iPad met thuisknop en brede randen, rechts de nieuwe iPad Pro 2018 met smalle randen:

Pictogram iPad Pro 2018

Gaat vaker mis

Het is niet de eerste keer dat via de software-bèta’s de designs van nieuwe producten op straat komen te liggen. Vorig jaar lekte op dezelfde manier het ontwerp van de iPhone X uit. Een jaar eerder verklapte Apple zo vroegtijdig het bestaan van een MacBook Pro met Touch Bar.

We weten nog niet zeker wanneer de nieuwe iPad Pro verschijnt. Naar verwachting is er volgende maand een Apple-keynote rondom de iPhone 2018, mogelijk wordt daarnaast dus ook de nieuwe iPad Pro onthuld.

Op de hoogte blijven van iPad Pro 2018-nieuws? Lees dan ook ons dossier over de iPad Pro 2018 en abonneer je op onze nieuwsbrief.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar