Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Gedetailleerd concept toont iPad Pro 2018 met smalle randen en zonder thuisknop

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2018 concept


Lees verder na de advertentie

Volgende week wordt er tijdens het iPhone-event van Apple mogelijk een iPad Pro met Face ID aangekondigd. Waarschijnlijk gaat die er heel anders uitzien dan zijn voorgangers. Hoe anders? Dat is te zien in nieuwe concepten van MySmartPrice.

iPad Pro 2018 in twee maten

De iPad Pro 2018 zou beschikbaar komen in twee formaten. Voorheen was er een 10,5-inch iPad Pro, daarvoor in de plaats komt een 11-inch iPad Pro. Het scherm wordt dus iets groter, maar omdat de rand eromheen smaller wordt, is deze iPad in totaliteit niet heel veel forser dan zijn voorganger. De 12,9-inch iPad Pro wordt zelfs kleiner, omdat het scherm even groot blijft maar de randen gereduceerd zijn.

Face ID en Smart Connector

Op het concepten, gebaseerd op CAD-tekeningen, zie je een iPad Pro met zeer smalle randen en zonder thuisknop. De randen zijn nog wel een stuk breder dan die van de iPhone X, waardoor er geen notch nodig is – de randen bieden al genoeg ruimte voor de TrueDepth-camera die nodig is voor Face ID. Je ontgrendelt de iPad door ernaar te kijken. Face ID werkt alleen in portretmodus. Daarom is de smart connector naar de onderzijde verplaatst: het zijn de drie stipjes aan de achterzijnde, net boven de Lightning-poort. Nu nog zit de smart connector aan de lange zijde. De vraag is hoe Apple voorkomt dat de iPad instabiel wordt als je hem rechtop gebruikt met een toetsenbord eraan gekoppeld.

Andere details


kooptip

Op de concepten valt verder op dat de hoeken van het scherm afgerond in plaats van hoekig zijn. De zijkant van de nieuwe iPad glooit minder dan voorheen en loopt in plaats daarvan recht naar beneden. Een koptelefoonaansluiting is nergens te bespeuren – bij de iPhone nam Apple hiervan twee jaar terug al afscheid. Een ander detail is de antenne van de Cellular-iPad: geen groot blok meer, maar een subtiel lijntje dat parallel loopt aan de randen van de behuizing. Ook dat kennen we al van de iPhone.

iPad Pro 2018 concept

iPad Pro 2018 concept

iPad Pro 2018 concept

Apple-keynote

Volgende week woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPad Pro 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!