Terug naar Gedetailleerd concept toont iPad Pro 2018 met smalle randen en zonder thuisknop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gedetailleerd concept toont iPad Pro 2018 met smalle randen en zonder thuisknop

Door Laura Grootaarts4 september 2018 09:432 min. leestijd0

Volgende week wordt er tijdens het iPhone-event van Apple mogelijk een iPad Pro met Face ID aangekondigd. Waarschijnlijk gaat die er heel anders uitzien dan zijn voorgangers. Hoe anders? Dat is te zien in nieuwe concepten van MySmartPrice.

iPad Pro 2018 in twee maten

De iPad Pro 2018 zou beschikbaar komen in twee formaten. Voorheen was er een 10,5-inch iPad Pro, daarvoor in de plaats komt een 11-inch iPad Pro. Het scherm wordt dus iets groter, maar omdat de rand eromheen smaller wordt, is deze iPad in totaliteit niet heel veel forser dan zijn voorganger. De 12,9-inch iPad Pro wordt zelfs kleiner, omdat het scherm even groot blijft maar de randen gereduceerd zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Face ID en Smart Connector

Op het concepten, gebaseerd op CAD-tekeningen, zie je een iPad Pro met zeer smalle randen en zonder thuisknop. De randen zijn nog wel een stuk breder dan die van de iPhone X, waardoor er geen notch nodig is – de randen bieden al genoeg ruimte voor de TrueDepth-camera die nodig is voor Face ID. Je ontgrendelt de iPad door ernaar te kijken. Face ID werkt alleen in portretmodus. Daarom is de smart connector naar de onderzijde verplaatst: het zijn de drie stipjes aan de achterzijnde, net boven de Lightning-poort. Nu nog zit de smart connector aan de lange zijde. De vraag is hoe Apple voorkomt dat de iPad instabiel wordt als je hem rechtop gebruikt met een toetsenbord eraan gekoppeld.

Andere details

Op de concepten valt verder op dat de hoeken van het scherm afgerond in plaats van hoekig zijn. De zijkant van de nieuwe iPad glooit minder dan voorheen en loopt in plaats daarvan recht naar beneden. Een koptelefoonaansluiting is nergens te bespeuren – bij de iPhone nam Apple hiervan twee jaar terug al afscheid. Een ander detail is de antenne van de Cellular-iPad: geen groot blok meer, maar een subtiel lijntje dat parallel loopt aan de randen van de behuizing. Ook dat kennen we al van de iPhone.

iPad Pro 2018 concept

iPad Pro 2018 concept

iPad Pro 2018 concept

iPad Pro 2018 concept

Apple-keynote

Volgende week woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPad Pro 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Meer weten over iPad Pro 2018?
Bekijk dit dossier

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar