Terug naar ‘iPads krijgen ondersteuning voor de muis in iOS 13’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPads krijgen ondersteuning voor de muis in iOS 13’

Door Koen van Ekeren24 april 2019 10:002 min. leestijd0

De iPad Pro kruipt steeds dichter in de buurt van een Mac. Zo probeert Apple de tablet ook in de markt te zetten: hij kan je computer vervangen. Toch zijn er belemmeringen die zorgen dat gebruikers de iPad niet zien als een volwaardige vervanger. Eén daarvan is het ontbreken van muisondersteuning, maar daar lijkt Apple iets aan te doen.

iPad muisondersteuning

In iOS 13 – de volgende grote software-update voor de iPhone en iPad – voegt Apple mogelijk muisondersteuning voor de iPad Pro toe. Dit meldt Federico Viticci van MacStories in een podcast. De betrouwbare ontwikkelaar Steve Troughton-Smith bevestigt dit gerucht.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Na het installeren van de update zou je een iPad Pro via de usb-c-poort kunnen bedienen met een muis. Troughton-Smith benadrukt dat Apple de gesture- en multi touch-bediening niet minder belangrijk wil maken, maar dat het een aanvulling is.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

De optie zit dan ook een beetje verstopt: die zou te vinden zijn in de toegankelijkheid-opties in de Instellingen-app. Na het inschakelen komt er waarschijnlijk geen traditionele pointer in beeld, meldt Troughton-Smith in een tweet. Een kleine cirkel zou functioneren als muiscursor.

Met de ondersteuning maakt de iPad weer een flinke stap in de richting van een Mac. Nu kun je de iPad al bijna als een computer gebruiken door een toetsenbord aan te sluiten, maar het benadert nog niet de ervaring van een Mac. Wil je bijvoorbeeld teksten selecteren in Pages of elementen verplaatsen, dan moet dat met je vingers op het scherm. En hoe intuïtief iOS ook is – met een muis zou dat een stuk sneller gaan.

WWDC 2019

Of Apple inderdaad muisondersteuning toevoegt aan de iPad, horen we misschien tijdens WWDC 2019. Tijdens deze ontwikkelaarsconferentie (die van 3 tot 7 juni plaatsvindt) onthult Apple iOS 13. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar