Terug naar Vreemd iPad-abonnement in Oostenrijk
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vreemd iPad-abonnement in Oostenrijk

Door Redactie iCreate8 februari 2010 14:362 min. leestijd0

De Nederlandse iPad-prijzen zijn nog niet bekend, met het gevolg dat de TamsIJungle blog behoorlijk stof heeft doen opwaaien. De CEO van Hutchison Oostenrijk, Berthold Thoma, heeft als eerste in Europa aangekondigd de iPad met internetabonnement te gaan verkopen. Het zou hier gaan om een tweejarig contract waarbij je 5 GB dataverkeer krijgt voor 29,90 euro per maand. Koop je de iPad met zo’n abonnement dan krijg je 333 euro korting.

Enkele media zien het woordje “korting” over het hoofd en verkondigen een iPad verkoopprijs van 333 euro. Voor de duidelijkheid, het gaat hier om 333 euro korting als je een iPad met abonnement aanschaft. Wat de iPad los kost is nog niet bekend, al hebben wij onlangs met een berekening aangetoond dat je voor een iPad waarschijnlijk € 449,- moet gaan neertellen.

De bijgeleverde modem is een verhaal apart. Aangezien de iPad zonder 3G modules het eerst worden uitgeleverd werkt dit abonnement met een externe modem. Je leest het goed, je ontvangt het draadloos internet op een zogenaamde “wireless wifi router”. Deze draadloze router genaamd i-Mo (zie afbeelding) ontvangt het signaal en zendt vervolgens een lokaal WiFi signaal uit. Dit signaal wordt opgevangen door de standaard iPad, die geen 3G maar wel WiFi aan boord heeft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dhr. Thoma staat te springen om de iPad met abonnement te verkopen, maar zo heeft Steve Jobs het niet bedoeld. In de Verenigde Staten zitten de iPadgebruikers niet vast aan een langdurig abonnement want het draadloos internet is PrePaid. Je kunt dus elke maand afwegen of je de 3G verbinding genoeg gebruikt om 30 dollar te betalen.

We moeten afwachten wat de Nederlandse telecomproviders voor ons in petto hebben. Hopelijk wordt het een draadloos abonnement, afgekeken van de Amerikanen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar