Terug naar ‘iPad krijgt ondersteuning voor split screen; 12-inch variant in de maak’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad krijgt ondersteuning voor split screen; 12-inch variant in de maak’

Door Jelle Mol21 mei 2015 20:212 min. leestijd0

Apple zou hard werken aan de doorontwikkeling van de iPad. Nu ook uit de laatste kwartaalcijfers is gebleken dat de verkoop nog steeds verder terugloopt, zoekt de fabrikant naarstig naar nieuwe functies om de tablet weer interessanter te maken voor consumenten. Volgens bronnen zijn dat ondersteuning voor split screen, een 12-inch iPad Pro en de optie om verschillende gebruikersaccounts aan te maken.

Split-screen op iPad

Vorig jaar, in aanloop naar de aankondiging van iOS 8, was al sprake van een split screen-functionaliteit die geïntroduceerd zou worden. Uiteindelijk heeft die het niet gehaald, omdat het nog niet goed genoeg zou werken. Daarna was het stil rondom de mogelijkheid om twee apps tegelijkertijd op het scherm te tonen, aangezien de prioriteiten bij de ontwikkeling van de iPhone 6 en Apple Watch lagen. Naar verluidt is de functie nu weer nieuw leven in geblazen voor iOS 9 en zou het ook gaan werken op bestaande iPad-modellen.

iPad Pro en MacBook Air

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPad Pro

Ook de iPad Pro, waar we al vaker over hebben bericht, is nog steeds in de maak. Volgens bronnen wordt er in elk geval volop getest. In iOS zouden bovendien verschillende aanpassingen gemaakt moeten worden om maximaal gebruik te kunnen maken van het grotere scherm. Ook zijn er plannen voor een usb-aansluiting evenals het leveren van een stylus.

Tot slot zou Apple het mogelijk willen maken om met verschillende gebruikers een iPad te gebruiken. Voornamelijk gericht op de zakelijke markt en het onderwijs, kunnen gebruikers dan inloggen op dezelfde iPad om toegang te krijgen tot hun eigen apps en bestanden. Of deze functie al in iOS 9 zal zitten, is echter onwaarschijnlijk.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar