Terug naar iPad apps bewust duurder
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad apps bewust duurder

Door Redactie iCreate31 maart 2010 15:502 min. leestijd2

De applicaties voor de iPad worden duurder dan de versies voor de iPhone en iPod touch. Tot deze conclusie komt de BBC na gesproken te hebben met meerdere app-ontwikkelaars.

Er gaat extra werk zitten in het ontwikkelproces voor de iPad. Dat wordt door ontwikkelaars als oorzaak aangewezen. Onzekerheid over de verkoopaantallen van de iPad speelt ook een rol in het vaststellen van de prijs.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Bubble Wrap zal voor de iPad 1,99 dollar gaan kosten, terwijl de iPhonevariant voor de helft over digitale toonbank gaat. Igor Pusenjack, ontwikkelaar van Doodle Jump en Bubble Wrap, zegt dat de ontwikkelaars de prijzen voor iPadgames nog even willen aankijken: “Voor veel van ons (ontwikkelaars) is het een vroeg experiment om te zien hoe consumenten zullen reageren. Maar ik zou niet verbaasd zijn als de prijzen al snel dalen naar 99 cent, net zoals bij de iPhone.”

“Het prijspunt is cruciaal,” zegt Jeff Scott van 148apps.com. “Ontwikkelaars zien de iPad als een prijziger apparaat met een forser scherm. Dit betekent dat de apps meer features moeten bevatten.”

Dave Castelnuovo, verantwoordelijk voor de game Pocket God, is realistisch over de afzetmarkt van de iPad: “Het is een simpel feit: ook al is de iPad een enorm succes, op dag een zal het niet zo’n grote groep gebruikers hebben als die van de iPhone en iPod touch.”

Is dit excuus genoeg om de games (veel) duurder te maken? Engadget merkt op dat acht applicaties in een gelekte App Store-video (onderstaand) in totaal 53 dollar kosten. Koop dezelfde apps voor de iPhone en het totaalbedrag komt uit op 27 dollar. Met zo’n fors verschil mogen de dure apps wel een stuk beter zijn.

Een kijkje in de iPad App Store

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frans Maassen
Lezer
Frans Maassen

huh, duurder?
Ik kan het mis hebben, maar zover ik gezien heb in Xcode is het een kwestie van alleen hercompileren?
Kan iemand dit bevestigen of ontkennen?

Ravi
Lezer
Ravi

Zelf kan ik niet bevestigen of het waar dat je het alleen hoeft te recompilen maar ik meen uit eerdere berichten over de iPad te hebben vernomen dat zelfs een groot deel van de iPhone apps gewoon op de iPad werken. Wel kan ik me voorstellen dat apps die speciaal voor de iPad ontwikkeld zijn een beetje meer zouden kunnen kosten. Je hebt nu eenmaal een groter scherm ter beschikking dus de interface kan bijvoorbeeld beter uitgewerkt worden.