Terug naar ‘iPad Air 3 in maart 2016, zonder 3D Touch’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad Air 3 in maart 2016, zonder 3D Touch’

Door Daan Jeuken16 december 2015 09:503 min. leestijd0

Goed en slecht nieuws uit het iPad-geruchtencircuit. Het goede nieuws: de iPad Air 3 staat op de planning om in het voorjaar van 2016 te worden gelanceerd. Het slechte nieuws: de Air 3 krijgt nog geen 3D Touch.

iPad Air 3 zonder 3D Touch

De afgelopen jaren was het standaard dat de iPad een jaar na de iPhone diens laatste functies overnam, zoals Touch ID. Dat zou dus betekenen dat de tablet in 2016 ook 3D Touch zal krijgen, maar volgens analist Ming-Chi Kuo zorgen productieproblemen ervoor dat deze functie nog niet in de iPad wordt gestopt.

In plaats van productieproblemen, zouden wij ons ook nog voor kunnen stellen dat Apple 3D Touch nog niet goed genoeg heeft ontwikkeld om in zo’n groot scherm te stoppen. Op de Apple Watch voelt Force Touch écht alsof je het scherm indrukt, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat die sensatie op de iPhone 6s nog niet wordt bereikt. Je drukt op het scherm en voelt dat er onder in het apparaat iets trilt, maar dat zou net zo goed de trilfunctie kunnen zijn. Als het op de iPhone nog niet lukt om dit gevoel te benaderen, zal dat op de iPad alleen maar moeilijker zijn.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Pencil op de iPad Pro

Wel Apple Pencil?

Wat heeft de iPad Air 3 dan wel te bieden? We doen een gokje: hij wordt weer wat lichter, de A8X-chip wordt vervangen door een A9X (die zit ook al in de Pro), de camera wordt net zo goed als die van de 6s en krijgt dus ook Live Photos en een selfie-flitser. Iets spannender: de Air 3 zal ook de Apple Pencil ondersteunen. Deze is vooralsnog alleen te gebruiken op de iPad Pro, maar wordt lovend ontvangen. De enige reden voor Apple om de Pencil niet te ondersteunen op de Air is om de verkoop van de iPad Pro te boosten.

Keynote in maart

Wat betreft het goede nieuws: de iPad Air 3 wordt in het voorjaar van 2016 verwacht. Om preciezer te zijn: we verwachten in maart een keynote. De hoofdmoot van deze keynote zal de Apple Watch 2 zijn, maar tijdens een keynote wil Apple altijd meer dan één nieuwtje. De iPad is daar een ideale partner voor: het nieuws is meestal niet meer heel spannend, maar het vult wel lekker de tijd.

4-inch iPhone 6c?

Deze keynote in maart zou Apple volgens de geruchten ook aangrijpen om de 4-inch iPhone 6c te lanceren. Hier wordt al heel lang over gesproken en over het algemeen blijkt er bij veel Apple-geruchten-rook uiteindelijk ook vuur te zijn. Toch blijft de lancering van een 6c een half jaar voor de komst van de iPhone 7 een vreemde gedachte.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar