Terug naar iPad 2: bijna alle geruchten bevestigd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad 2: bijna alle geruchten bevestigd

Door Daan Jeuken3 maart 2011 14:342 min. leestijd1

De afgelopen weken deden er zoveel geruchten over de iPad 2 de ronde, dat we gisteren een uitgebreide verwachting van de nieuwste tablet konden maken. Nu de iPad 2 daadwerkelijk het levenslicht heeft gezien kunnen we concluderen dat hij grotendeels aan de verwachtingen voldoet.

Specificaties:
De Apple A5-processor hadden we goed voorspeld, over het werkgeheugen zijn geen uitspraken gedaan. Ook de twee camera’s waren geen verrassing. We stelden dat de resolutie tegen zou vallen, omdat de camera aan de achterkant maar één megapixel zou hebben, terwijl die van de iPhone 4 vijf megapixels heeft. Over deze camera werd alleen gezegd dat je er 720p video’s mee kunt schieten. Het feit dat er over megapixels met geen woord werd gerept doet vermoeden dat de iPad 2 het inderdaad met één schamel megapixeltje moet doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Beeldscherm:
Over het formaat van het beeldscherm werd nog getwijfeld: 7 en/of 9,7 inch? Het is uiteindelijk alleen de 9,7 inch geworden, met een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Over een anti-reflectielaag lezen we niets, we zien wel dat het beeldscherm vingerafdrukwerend is. Dat was ook wel nodig.

Afmetingen:
We schreven al dat het display dertig procent dunner zou worden, dat geldt zelfs voor het hele apparaat. Hij is echter wel iets zwaarder dan de verwachte halve kilogram, hij weegt namelijk iets meer dan 600 gram. De hoop op een SD-kaartslot hadden we al opgegeven, en terecht, en ook Thunderbolt zit er niet op. Toch wordt het via de dockconnector wel mogelijk om externe apparaten aan te sluiten: je kunt een muziekinstrument inpluggen voor GarageBand en ook een externe HD-televisie kun je via een dockconnector-naar-HDMI-kabel aansluiten als beeldscherm. Maar dit is niet zozeer een iPad 2-eigenschap, want het kabeltje zal waarschijnlijk ook aan te sluiten zijn op de oude iPad 1.

Wat we niet wisten:
Over de opslagcapaciteit durfden we gisteren nog geen uitspraken te doen. We hoopten stiekem op een 128 GB iPad, maar helaas is hieromtrent alles bij het oude gebleven: 16, 32 of 64 GB. Ook hadden we stille hoop op een goedkoop instapmodel van 399 euro, maar dit instapmodel is de iPad 1 geworden. Deze is nu vanaf 379 euro te kopen, de goedkoopste iPad 2 kost 499 euro.

One more thing:
Er kwam één echte verrassing uit de bus, namelijk de slimme iPad-cover. Dit magnetische velletje bedekt niet alleen je scherm, zodat het stofvrij blijft, het zet ook je iPad automatisch in slaapstand. En als je de cover verwijdert ontwaakt de iPad weer.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
applefanboy14
Lezer
applefanboy14

jullie zijn vergeten te zeggen dat er ook een verbeterde speaker in zit