Terug naar ‘Komende iOS-versies beschikbaar als publieke bèta’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Komende iOS-versies beschikbaar als publieke bèta’

Door Jelle Mol20 februari 2015 16:222 min. leestijd0

Toekomstige versies van iOS worden mogelijk eerst als publieke bèta beschikbaar gesteld, voordat de definitieve versie gelanceerd wordt. Dat stelt 9to5Mac op basis van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling. Hiermee volgt Apple het succesvolle bètaprogramma van OS X Yosemite, dat afgelopen zomer voor het eerst ook door niet-ontwikkelaars getest kon worden.

iOS 9

iOS publieke bèta

Het voordeel van publieke bèta’s is dat meer bugs sneller opgespoord kunnen worden. Dat moet resulteren in een stabieler besturingssysteem. De publieke bètaversie van OS X Yosemite werd getest door 1 miljoen gebruikers die zich hadden ingeschreven. Problemen die gebruikers tegenkwamen, konden via een feedbackassistent gemeld worden bij Apple. Naar aanleiding daarvan werd telkens een verbeterde bèta uitgebracht, die uiteindelijk resulteerde in de definitieve versie.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Testen van iOS 9

Mogelijk wordt iOS 8.3, waarvan nu al een bètaversie beschikbaar is voor ontwikkelaars, de eerste iOS die publiekelijk getest kan worden. In de zomer zal iOS 9 volgen, dat naar verluidt als doelstelling heeft bugs op te lossen en de prestaties te verbeteren op iPhones en iPads. Ontwikkelaars bij Apple die daarvoor verantwoordelijk zijn, zullen daarom veel baat hebben bij een besturingssysteem dat uitgebreid getest is. Al langere tijd laat Apple nieuwe iOS-versies testen door winkelpersoneel.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar