Terug naar ‘iOS 9 staat nu al op 50% van alle iPhones en iPads’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 9 staat nu al op 50% van alle iPhones en iPads’

Door Laura Grootaarts21 september 2015 15:502 min. leestijd0

Heb jij iOS 9 al op je iPad, iPhone of iPod touch gezet? Grote kans van wel. Want iOS 9 draait nu al op maar liefst 50 procent van alle apparaten, meldt Apple Insider. Nooit eerder schakelden Apple-gebruikers zo snel en zo massaal over naar een nieuw besturingssysteem.

iOS 9 best gedownloade update

Apple’s marketingbaas Philip Schiller zegt dat iOS 9 goed op weg is om de best gedownloade Apple-update aller tijden te worden. Ter vergelijking: toen iOS 8 werd geïntroduceerd, duurde het ongeveer een maand voordat de helft van de gebruikers de update had geïnstalleerd. Nu is dat aantal binnen een week al bereikt.

Apple baseert de cijfers op bezoeken aan de App Store afgelopen weekend. Andere bronnen lopen iets minder hard van stapel en denken dat niet de helft maar slechts een derde van de Apple-gebruikers de update heeft geïnstalleerd. Het blijven hoe dan ook indrukwekkende getallen. Zeker als je het vergelijkt met Apple’s concurrent Google: van de Android-gebruikers is nog maar 21 procent overgestapt naar het meest recente besturingssysteem, terwijl Lollipop al bijna een jaar te downloaden is. iOS 9 spreekt toch iets meer tot de verbeelding.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat is er nieuw in iOS 9

Sinds vorige week woensdag kun je iOS 9 downloaden. Onder het nieuwe besturingssysteem kun je multitasken op de iPad. Spraakassistent Siri is weer een stukje intelligenter geworden – ook al spreekt ze tegenwoordig met een Vlaams accent. En heel fijn: je kunt voortaan adblockers gebruiken in Safari. Verder biedt iOS allerlei kleine, onopvallende updates waar je een gelukkiger mens van wordt. Moet je nog updaten? Lees dan ons artikel over wat je moet weten voordat je overstapt.

Meer weten over iOS 9? In iCreate 71 lees je alle ins & outs. Bestel het magazine in onze webshop.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar