Terug naar ‘iOS 9: Force Touch, verbeteringen in toetsenbord en iMessage’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 9: Force Touch, verbeteringen in toetsenbord en iMessage’

Door Jelle Mol26 mei 2015 18:202 min. leestijd0

Over twee weken zal Apple naar verwachting iOS 9 presenteren en dat betekent traditiegetrouw dat de geruchtenmachine nu op volle toeren draait. Behalve een nieuw lettertype, een aparte HomeKit-app en de algehele focus op stabiliteit en prestaties, zijn er nog een aantal andere zaken die waarschijnlijk in iOS 9 geïntroduceerd gaan worden.

iOS 9

Force Touch-ondersteuning

Een van de grootste vernieuwingen op de iPhone 6s, die in september het levenslicht zal zien, is naar verwachting Force Touch. Door hard of zacht te drukken kun je verschillende acties oproepen, een technologie die zijn debuut maakte op de Apple Watch en inmiddels ook op het trackpad van sommige MacBook’s te gebruiken is. Omdat deze functie staat of valt met wat je er nu werkelijk mee kan, zal Apple ontwikkelaars de mogelijkheid geven om Force Touch in hun apps te implementeren. Daarvoor is uiteraard ondersteuning in iOS 9 nodig. Het is aannemelijk dat de technologie daarna ook zijn weg zal vinden naar nieuwe iPads in het najaar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toetsenbord en iMessage

Ook aan het virtuele toetsenbord in iOS wordt volgens bronnen momenteel gesleuteld. Zo zouden er extra bewerkingsknoppen bij kunnen komen en wordt het ook duidelijker wanneer de Shift-knop is ingedrukt. iMessage krijgt waarschijnlijk leesbevestigingen in groepschats (net zoals bij WhatsApp) evenals de mogelijkheid om leesbevestigingen per contactpersoon in of uit te schakelen.

Tot slot wordt de Game Center-app mogelijk verwijderd, krijgt de Gezondheid-app extra registratiemogelijkheden en zou Canada het eerste land na de VS worden waar Apple Pay kan worden gebruikt. Over dit alles gaan we op 8 juni meer horen, tijdens de keynote op de WWDC.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar