Terug naar iOS 8 nu beschikbaar: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 8 nu beschikbaar: dit moet je weten

Door Redactie iCreate17 september 2014 19:023 min. leestijd63

iPhones met iOS 8

 

Apple heeft iOS 8 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. De nieuwste versie van iOS is per direct te downloaden. Dit is wat je over iOS 8 en het updaten moet weten.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

iOS 8 installeren

iOS 8 is gratis en kan direct op je iOS-apparaat geïnstalleerd worden via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. De update is circa 1-1,5 GB groot; zorg dus dat je op een wifi-netwerk zit. Vanwege de drukte op de servers kan het downloaden even duren. Lukt het niet? Probeer het dan over een paar uur nog eens.

Een alternatief is om iOS 8 via iTunes te installeren. Sluit hiervoor je iOS-apparaat aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’.

Let op: je hebt circa 6-7 GB aan vrije ruimte nodig om iOS 8 te installeren indien je Software-update gebruikt. Als je iOS 8 via iTunes installeert, heb je aanzienlijk minder vrije ruimte nodig.

Apparaten die iOS 8 ondersteunen

iOS 8 werkt op de volgende apparaten:

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c en iPhone 5s.
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini en iPad mini met Retina-display.
  • iPod touch 5e generatie.

In tegenstelling tot iOS 7 wordt de iPhone 4 dus niet ondersteund. Dit heeft te maken met benodigde rekenkracht van de processor. Op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is iOS 8 voorgeïnstalleerd.

Heb je een iPhone 4s? Houd dan rekening met het feit dat je met iOS 8 geen gebruik kunt maken van enkele nieuwe functies (AirDrop, Touch ID, Handoff), je iPhone wat langzamer zal worden en je scherm ‘drukker’ wordt door de beperkte ruimte. De iPhone 4s is namelijk het enige apparaat dat iOS 8 ondersteunt op een scherm dat kleiner is dan 4 inch. Arstechnica laat uitgebreid zien wat je van iOS 8 op een iPhone 4s moet verwachten.

Vooraf reservekopie maken

Hoewel nieuwe iOS-updates over het algemeen nauwelijks gepaard gaan met problemen, is het altijd verstandig vooraf een reservekopie van je iOS-apparaat te maken. Dat kan via iCloud of via iTunes.

  • iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en tik op ‘Opslag en reservekopie’. Indien iCloud-reservekopie is ingeschakeld en je op een wifi-netwerk zit, kun je direct een nieuwe reservekopie maken met de optie ‘Maak nu reservekopie’.
  • iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je apparaat en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

Nieuwe functies in iOS 8

Een radicale omslag in het ontwerp van iOS hoef je ditmaal niet te verwachten, maar een aantal nieuwe iOS 8-functies ga je zeker merken in dagelijks gebruik. Behalve het bundelen van van fitness- en gezondheidsinformatie in de Gezondheid-app, wordt Berichten uitgebreid met WhatsApp-achtige functies en kun je in iCloud Drive bestanden opslaan vanaf je iOS-apparaat, Mac én Windows-pc.

iCloud Drive

Vanuit het Berichtencentrum kun je voortaan direct reageren op notificaties zoals een e-mail, zonder dat je hiervoor de openstaande app uit moet. Ontwikkelaars kunnen deze functie ook in hun apps inbouwen. Delen met gezin maakt het bovendien mogelijk om aankopen in iTunes of de App Store te delen met maximaal 6 gezinsleden. Op de verdere integratie tussen iOS 8 en je Mac zul je nog even moeten wachten tot OS X Yosemite uitkomt, wat vermoedelijk volgende maand zal zijn.

Ben je je Fotostream en Filmrol kwijt? Wij leggen uit hoe de vernieuwde Foto’s-app in elkaar steekt.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

63
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
willy
Lezer
willy

IK moet de ipad air herstellen, maar hij zegt geen verbinding te vinden, hij is aangesloten op i-Tunes?? Nu staat er op de ipad dat ik hem op itunes moet aansluiten, maar kan niet verder…

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Willy, betreft het iTunes op Windows? Op deze pagina staan mogelijke oplossingen: http://support.apple.com/kb/TS1814?viewlocale=nl_NL

Harrie
Lezer
Harrie

Installatie verliep redelijk vlot (OTA). Alleen in de foto app ben ik nu de map ‘Mijn Fotostream’ kwijt. Nieuwe foto’s worden er echter nog wel ingeplaatst en zie dus wel terug op mijn Mac. Zou alleen wel erg handig zijn als de foto’s die dus in iCloud staan ook nog op mijn iPhone kan terug vinden….
Zijn er meer mensen met dit probleem? En nog liever…weet iemand hoe ik dit oplos?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Harrie, vervelend! Heb je al geprobeerd Fotostream op zowel iOS als op je Mac opnieuw in te schakelen? (via Instellingen)

Harrie
Lezer
Harrie

Ja, dat heb ik inderdaad ook al gedaan.
Als ik bij instellingen, algemeen en gebruik kijk zie ik wel dat Mijn Fotostream nog opslagruimte gebruikt… Dus ergen moet het nog op mijn iPhone staan… Alleen de foto app linkt er niet meer naar.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Ik snap nu wat je bedoelt. De werking van de Foto’s-app is in iOS 8 veranderd. Er is geen onderscheid meer tussen de Filmrol (lokaal) en Fotostream (iCloud). Foto’s uit je voormalige Fotostream zouden moeten verschijnen in de map ‘Onlangs toegevoegd’. De Fotostream in oude vorm is eventueel ook nog toegankelijk via iPhoto op Mac of iCloud-configuratiescherm op Windows.

Harrie
Lezer
Harrie

Maar toch zie ik ze niet allemaal. Heb de iphone aangesloten aan mijn MAC en volgens iTunes staan er 747 foto’s op. Via de foto app zie ik er slechts 20.

Debs
Lezer
Debs

Als je je foto’s opent … Zie je helemaal beneden … 2 soort ‘tabblaadjes’ … Eentje is -foto’s -de andere is -albums- …. Als je nou op foto’s klikt , zijn AL je foto’s daarzo gewoon verstopt … Niks aan t handje… Have fun ????

Harrie
Lezer
Harrie

Ik heb het opgelost door in iPhoto te controleren of alle foto’s in iCloud ook in gebeurtenissen voorkwamen. Als test heb ik vervolgens een paar foto’s uit iCloud verwijderd. Toen deze gewoon in gebeurtenissen bleven staan, heb ik alle foto’s uit iCloud verwijderd. Het beheer van mijn foto’s in iCloud doe ik nu dus via de Mac en niet meer via mijn iPhone

Edwin de vries
Lezer
Edwin de vries

Hallo beste Jelle,

Ik heb mijn iPad geüpdatet maar vindt nergens iets over hoe ik mapjes met bestanden kan beheren. Zowel op iPad als mijn 5s niet. Enig idee hoe ik het scherm voor me krijg zoals staat aangegeven op de iPhones etc boven in het nieuwsbericht omtrent drive?

Vriendelijke groeten,

Edwin de vries

Muggenzifter
Lezer
Muggenzifter

hier ook onmogelijk icloud drive te benaderen via de browser van mijn ipad of iphone op windows lukt het wel maar in de browser van de iphone laadt hij icloud.com ipv drive wat kan ik doen ?

Joris Geutjes
Lezer
Joris Geutjes

Na de installatie van iOS 8 op mijn iPhone 5S kan ik de afspraken die ik via de website http://www.icloud.com invoer niet meer terugvinden op mijn iPhone. Ik heb iCloud Drive niet geactiveerd. Is dit een bekend probleem? Ik zie namelijk de afspraken wel via iCloud.com als ik daar inlog maar op mijn iPhone is de agenda van iCloud niet meer zichtbaar.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Joris, heb je al gecontroleerd of Agenda’s ingeschakeld is bij Instellingen > iCloud? Ook kun je in de iOS Agenda-app bekijken welke Agenda geselecteerd is (Werk of Thuis) en of dit overeenkomt met de Agenda op iCloud.com.

Joris Geutjes
Lezer
Joris Geutjes

Hoi Jelle, het probleem werd veroorzaakt door een vastloper in één van de processen die de agenda nodig heeft. Na een volledige herstart (harde reset van de iPhone) deed alles het weer. Dankjewel in elk geval voor je tip.

anouiar
Lezer
anouiar

Als ik op whatsapp iemand zijn bericht wil openen gaat die direct terug naar het beginscherm hoe kan ik dit oplossen ??

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Als de app crasht dan zul je (helaas) moeten wachten op een update voor WhatsApp.

Bees
Lezer
Bees

Waarom werkt whatsapp niet meer onder IOS 8? Melding ‘uw apparaat wordt op dit moment niet ondersteund’

Bees
Lezer
Bees

Aanvulling:op een iPod

Appelig
Lezer
Appelig

Vanavond Ios 8 op mijn Ipad 4 geïnstalleerd. Nu kan de reservekopie niet worden terug geplaatst. Als ik dat wil doen geeft hij aan dat ik eerste de functie “vind mijn ipad’ uit moet schakelen. Maar dan kan dan niet omdat er geen verbinding kan worden gemaakt met iCloud…help!

Chantal
Lezer
Chantal

We hebben net de iphone geüpdate naar de 8 maar als je whats’app en Facebook wilt openen gaat hij direct terug naar het beginscherm. Kunnen we dit oplossen?

Herbert
Lezer
Herbert

De iPad 2 direkt via de Mac Mini geupgrade naar 8. Omdat er weinig ruimte over was de muziek vooraf verwijderd. Maar de synchronisatie van mijn muziek is nu niet meer mogelijk? De Mini ziet de iPad, synchroniseert de foto’s, maar muziek van de Mini terug naar de iPad werkt niet meer….

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Herbert, kan het zijn dat ‘Handmatig beheren’ in iTunes is ingeschakeld? Zie http://support.apple.com/kb/HT1535?viewlocale=nl_NL

Herbert
Lezer
Herbert

Nee, Jelle, dat is niet ingechakeld. Wat ik eigenlijk bedoel, dat is dat ik geen muziek meer kan slepen uit iTunes naar de rechterkolom waarin mijn iPad staat. Afgezien van de 23 gekochte nummers die uit de iCloud op mijn iPad komen, krijg ik er geen muziek meer op via mijn Mac Mini.

Sjoerd
Lezer
Sjoerd

Hallo Jelle,

Zou je een antwoord willen geven op de vraag waarom whatsapp niet meer werkt na het downloaden an iOS 8? Het blijkt, dat niet alleen ik, maar ook meerdere personen hetzelfde probleem hebben. Hoe is het probleem op te lossen?

Groeten, Sjoerd

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Sjoerd, inmiddels is er zowel een update voor WhatsApp (2.11.12) als voor iOS (8.0.2). Het kan zijn dat het probleem hiermee verholpen wordt.

Over de problemen met iOS 8 kun je in een apart artikel meer lezen: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/overzicht-problemen-en-bugs-ios-8/69029/

Ceedes
Lezer
Ceedes

Na update al m’n foto’s kwijt… Fotostream stond aan maar heb geen andere apparaten.. Ben ik nu écht alles kwijt ???

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Je kunt proberen in de Fotostream te komen via iPhoto op Mac of iCloud-configuratiepaneel op Windows.

Ceedes
Lezer
Ceedes

De Mac staat geconfigureerd met de accountgegevens van mijn vriend. Kan ik dan alsnog op die van mij inloggen via iPhoto? Oh k zou het geweldig vinden als ze terug te vinden zijn

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

De Fotostream van iPhoto werkt via het account dat bij ‘Systeemvoorkeuren>iCloud’ is ingesteld. Je kunt helaas niet op een apart account inloggen in alleen iPhoto.

Ceedes
Lezer
Ceedes

Ik heb nu het iCloud configuratiepanel geïnstalleerd op mijn Windows pc en ingelogd. Waar kan ik nu mijn oude Fotostream vinden?

Ceedes
Lezer
Ceedes

Ik heb nu het iCloud configuratiepanel geïnstalleerd op mijn Windows pc en ingelogd. Waar kan ik nu mijn oude Fotostream vinden?

Mia G
Lezer
Mia G

Ios8 op de iPad gezet. Sindsdien kan ik geen mail ophalen of inloggen op FaceTime en de App-store. Krijg steeds de melding dat er geen internet verbinding is, al kan ik wel surfen via Safari

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Mia, heb je al geüpdatet naar iOS 8.0.2? Kijk ook eens in dit artikel bij het kopje ‘Wifi werkt niet meer’ https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/overzicht-problemen-en-bugs-ios-8/69029/

anoniem
Lezer
anoniem

hoe lang duurt het om ios 8 op de iPad 4 te downloaden??

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Dat hangt af van de snelheid van je internetverbinding, maar het duurt normaal gesproken maximaal 20 minuten.

Mia G
Lezer
Mia G

Update van de apps op Appstore lukt niet, wieltjes blijven eindeloos draaien en er gebeurt niets ?

MJK
Lezer
MJK

Ook ik kan in whatsapp niet alle berichten openen hij gaat dan direct terug naar het beginscherm, maar niet bij allemaal. Sommige kan ik wel openen, andere niet. Ik heb een iphone 4S, heel vreemd

Jana
Lezer
Jana

heb zojuist een reserve kopie op een iphone 4s terug gezet, maar nu zijn mijn apps donker, en blijft hij wachten aangeven. Hoe lang duurt dit want kan nu al 2 uur geen gebruik maken van whats app

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Jana, dat betekent dat je apps nog aan het downloaden zijn. Als er echt niets gebeurt kun je de Vliegtuigstand een keer aan- en uitzetten, en anders je toestel opnieuw opstarten.

jana
Lezer
jana

dank je, heeft geholpen!

Joyce
Lezer
Joyce

Hallo Jelle, mijn iPhone 5S zegt de hele tijd dat het geheugen vol is maar ik heb er veel minder op staan dan dat ik op mijn oude iPhone 4. Ik heb een reserve kopie gemaakt maar die kan ik niet terug zetten omdat het geheugen vol is. Als ik wat apps verwijder blijkt er zeker 4 GB vrij te zijn volgens itunes maar als ik synchroniseer is het weer vol… Weet jij hoe dit probleem opgelost kan worden?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Beste Joyce, kan het zijn dat wanneer je synchroniseert met iTunes, de verwijderde apps weer teruggezet worden? Via ‘Instellingen>Algemeen>Gebruik>Beheer opslag’ kun je zien welke apps veel ruimte innemen.

Anja
Lezer
Anja

Mijn iPad air blijft zeggen dat hij foto’s aan het terugzetten is. Maar er zijn geen foto’s die teruggezet hoeven te worden. Ik weet niet hoe ik dit kan stoppen. Heb de iPad al een paar keer aan en uit gezet.

Mirella
Lezer
Mirella

Komt hij ooit op iPhone 4 ???

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Mirella, iOS 8 zal helaas nooit beschikbaar komen voor iPhone 4.

maarten
Lezer
maarten

ik heb geen foto’s op me iphone 6 maar toch 5 gb opslag hoe kan dat? ook geen foto’s op icloud

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Maarten, via ‘Instellingen>Algemeen>Gebui>Beheer opslag’ kun je zien welke apps of bestanden het meeste ruimte innemen. Staat hier misschien iets opvallends bij?

Lesley Landweer
Lezer
Lesley Landweer

Hoi Jelle, ik heb een iPhone 5 en ik zie de hele tijd ‘zoeken’ staan links bovenin. Ik heb van alles geprobeerd, gereset, opnieuw opgestart, vliegtuigmodus, sim-kaart eruit en erin, maar niets helpt. Kan jij mij misschien helpen?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Lesley, vervelend! Weet je zeker dat het niet aan je simkaart ligt, heb je deze al in een ander toestel geprobeerd bijvoorbeeld? En wat gebeurt er als je een andere simkaart in de iPhone doet? Zo kun je erachter komen of het probleem bij de simkaart of de iPhone ligt.

Susanne Immers
Lezer
Susanne Immers

Hallo, Ik had eerst een iphone 4s en daarmee heb ik een reservekopie gemaakt via itunes en icloud. Nu heb ik een iphone 4 gekocht omdat mijn 4s kapot ging. Nu kan ik mijn reservekopie niet ophalen omdat de iphone 4 alleen op ios 7 draait. Is er toch een mogelijkheid om mijn reservekopie op te halen? Hopelijk weet iemand meer! Groetjes Susanne

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Susanne, dat klopt helaas. Je kunt geen reservekopie van een nieuwere iOS terugzetten op een oudere iOS. De enige manier die wij kunnen bedenken is om tijdelijk een iPhone (die wel iOS 8 ondersteunt, dus iPhone 4s of nieuwer) te lenen. Je kunt dan daarop je reservekopie terugzetten, die iPhone met je computer verbinden en zoveel mogelijk data overzetten. De data die je op je computer zet, kun je daarna weer op je iPhone 4 plaatsen. Met deze methode is het helaas niet mogelijk om bijvoorbeeld berichten en de instellingen van apps mee te nemen. Overigens kun je ook… Lees meer »

Gregory
Lezer
Gregory

Zou er een mogelijkheid kunne zijn dat de iphone 4 gewoon mee kan doen met de stroming naar ios 8/9 want ik wil zou graag meer willen zien van de ios versies op de normale iphone 4

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Gregory, dat zal niet gaan. De iPhone 4 is simpelweg niet krachtig genoeg om een nieuwere versie van iOS 7 te draaien, helaas!

Denise
Lezer
Denise

Hoi Jelle, ik heb perongeluk een aantal goede foto’s uit mijn filmrol verwijdert.
Ze staan ook niet meer in mijn forostreaming en het album ongdanks verwijderd staat er ook niet tussen.
Weet iemand hoe ik mijn goede foto’s weer terug krijg ?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Als je foto’s niet bij ‘Onlangs verwijderd’ of in ‘Mijn fotostream’ staan, dan zijn ze waarschijnlijk echt weg. Je zou je iPhone nog eens met een kabel kunnen aansluiten op je Mac of pc om te kijken of er dan iets verschijnt.

Selma
Lezer
Selma

Hoi Jelle, ik wil mijn iPhone 5 gereed maken voor verkoop door alle inhoud en instellingen te wissen. Ik weet dat ik hiervoor eerst ‘zoek mijn iPhone’ moet uitschakelen maar dan geeft hij aan ‘er heeft zich een fout voorgedaan bij de verbinding met iCloud’. En als ik het direct probeer om de inhoud en instellingen te wissen dan geeft hij hetzelfde aan?!
Ik heb al geprobeerd om via de kabel te koppelen met iCloud, maar dan doet hij het ook niet.
Er zit ook geen sim kaart meer in.
Wat moet ik doen?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hoi Selma, heb je nog wel verbinding met een wifi-netwerk? Kun je anders tijdelijk een simkaart er terug in doen en het nog eens proberen?

Adilson Ben-David
Lezer
Adilson Ben-David

Mijn computer maakt elke keer een reservekopie van mijn iPhone 5, nu wil ik mijn reservekopie op de computer uitpakken.

Hoe doe ik dit?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar zo te zien zijn er verscheidene softwaretools op de markt om dit te doen: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=extract+iphone+backup

Adilson Ben-David
Lezer
Adilson Ben-David

Thanks Jelle…ik ga er even naar kijken 😉

Emma Stevens
Lezer
Emma Stevens

Beste Jelle,

Er staat in mijn Iphone onder iCloud instellingen dat er geen reservekopie is (Nieuwste reserve kopie: nooit). Echter, daaronder staat dat de grootte van de reservekopie 4,8GB is Het lukt me ook niet om hem te verwijderen..
Wat kan ik nu doen om mijn iCloud op te schonen?

Gulten
Lezer
Gulten

Heej hoe kan ik dit oplossen ik heb ios 7.12 maar ik wil ios 8 hoe kan ik dit oplossen bij iphone 4

Maud Heemskerk
Lezer
Maud Heemskerk

hoi Jelle,
Op mijn iCloud staan 2 reserve kopieën, echter kan ik de nieuwste reservekopie niet kiezen wanneer ik mijn nieuwe iPhone wil instellen.
Pas als ik de oude kies en ben ingelogd zie ik de nieuwe erbij staan maar kan ik deze niet gebruiken.
Hoe kan ik er voor kiezen om de nieuwste reservekopie in te stellen?