Terug naar iOS 5: leuker maar ook veiliger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 5: leuker maar ook veiliger

Door Redactie iCreate13 oktober 2011 12:451 min. leestijd0


Woensdag kwam iOS 5 uit en sindsdien gaat alle aandacht uit naar nieuwe voorzieningen als het Berichtencentrum, iMessage en iCloud. Wat verder op de achtergrond vind je in iOS 5 echter ook de implementatie van een aantal opgeloste veiligheidsproblemen voor gebruikers van iOS-apparaten.

DigiNotar-certificaten

Eén van die problemen betrof het feit dat vervalste beveiligingscertificaten van het in juli gehackte DigiNotar door Apple-software niet werden herkend. Veel softwaremakers, waaronder die van de Nederlandse overheid, trokken daarop hun DigiNotar-certificaten in. Apple deed dat uiteindelijk ook, maar alleen voor Mac OS X en tot nu toe niet voor iOS-apparaten.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Voor het verbeteren van de veiligheid zijn in iOS 5 diverse maatregelen genomen. Het meest opvallend is dat Apple alle beveiligingscertificaten van DigiNotar (vals of niet) uit de lijst van ‘trusted root certificates’ heeft verwijderd. Bovendien is DigiNotar als leverancier geschrapt uit de lijst van ‘Extended Validation (EV)’-certificaatleveranciers. Overigens is DigiNotar inmiddels failliet.

Nog 95 andere

Behalve het verwijderen van DigiNotar uit de lijsten van vertrouwde certificaten en certificaatleveranciers heeft Apple nog 95 kleinere hiaten in de veiligheid voor diverse onderdelen van iOS verholpen. Voor alle details daarover heeft Apple een speciale support-webpagina gepubliceerd.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar