Terug naar iOS 5: installatie met hindernissen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 5: installatie met hindernissen

Door Redactie iCreate13 oktober 2011 09:303 min. leestijd151

Ja, daar zat je dan, hoopvol met je iPhone, iPod touch of iPad in de aanslag, klaar om te upgraden naar iOS 5. Maar zo makkelijk als het in de theorie zou moeten gaan, zo moeilijk ging het in de praktijk. Een overzicht van veel voorkomende hindernissen en hoe ze te vermijden – als je nog moet upgraden.

  • Duurt lang: in den beginne ging het downloaden van iOS 5 heel snel (afhankelijk van je internetverbinding). Maar binnen een uur begonnen duizenden, zo niet miljoenen andere gebruikers met het updaten van hun iDevices. De Apple-servers werden zo traag, dat de 6 minuten die je download nog zou duren, spontaan kon worden opgerekt tot 60. Als het downloaden al niet helemaal mislukte (netwerk error -3259). Het downloaden gaat momenteel alweer een stuk sneller en het valt te verwachten dat de drukte de komende dagen verder afneemt.
  • Duurt lang (2): daar komt bij dat het maken van een reservekopie en het terugzetten daarvan (als dat al lukt) zeker bij iPhones en iPads van 32GB en 64GB rustig nog een extra uur in beslag neemt. Bovendien hebben we meldingen van mensen bij wie de muziekcollectie dan nog niet beschikbaar was en waarbij een extra synchronisatie met iTunes nodig was.
  • Updaten: voordat je überhaupt aan de slag kunt met je updatesessie, moet je eerst OS X Lion / Snow Leopard updaten én iTunes bijwerken. Wie gisteravond probeerde zijn Mac te updaten liep tegen dezelfde vertragingen aan als mensen die iOS 5 probeerden te downloaden.
  • Simlock: iTunes 10.5 vertoont bij het updaten ook kuren. In het geval van ondergetekende bleef iTunes klagen dat de iPhone in kwestie een vergrendelde simkaart had en dus niet kon worden gesynchroniseerd of geactiveerd. iTunes raadde me aan een nieuwe versie te downloaden of de Mac opnieuw op te starten. Een herstart van iTunes loste het probleem in mijn geval op.
  • Reservekopie terugzetten: heb je net ruim een uur van je leven weggegooid met het maken van een reservekopie, kan die niet worden teruggezet (‘kan niet worden hersteld, an internal error occured’). In principe is er geen man overboord aangezien je het simpelweg nog een keer kan proberen (eventueel eerst je iDevice terugzetten naar fabriekinstellingen) en je apps en muziek gewoon opnieuw kan downloaden dankzij iCloud, maar echt gebruiksvriendelijk is dit onderdeel van het herstelproces zeker niet.
  • iCloud vol: is het je eindelijk gelukt om je iDevice met iOS 5 in gebruik te nemen en iCloud te activeren, krijg je nog geen 5 minuten later een mailtje dat je iCloud-opslag bijna vol is. Dat komt omdat apps ook data opslaan in je reservekopie. Meer hierover in de iTip van vandaag.

Hoeveel tijd ben jij kwijt geweest met het updaten? Ben jij nog problemen tegengekomen bij de installatie van iOS 5? Laat het weten in de reacties, dan komen we er later op terug!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

151
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Ik heb een 3GS, en vanmorgen om 7.00 uur begonnen en om 7.45 helemaal klaar. Alles is goed gegaan. Dus er is hoop voor die gene die problemen hebben.

reinout
Lezer
reinout

nou het duurde inderdaad lang maar jah dat weet je van te voren.

wat mij nog al tegen valt zijn de functies en hoe je ze moet instellen. Dacht dat er tabbladen in safari toegevoegd zouden worden maar dat blijkt alleen op de ipad zo te zijn, Het is me nog niet gelukt om de snelle camera funtie toe toevoegen op mijn lock screen en zo zijn er nog wel wat dingen die niet echt gebruikers vriendelijk zijn. Iets wat ik niet van Apple gewend ben.

Maar al met al wel weer genoeg uitdagingen om me een dag te vermaken 🙂

Eelco
Lezer
Eelco

Ongeveer het zelfde als hierboven beschreven. Rond de klok van 10 uur begon in met het downloaden van iOS 5 (itunes was al up-to-date, dit koste me ook 1,5 uur) Uiteindelijk is het downloaden van iOS5 afgebroken door te volle servers. Vannacht nog een keer geprobeerd en geloof het of niet, toen ik vannochtend om 8 uur keek was die met de laatste MB bezig. Na het update kreeg ik ook de melding dat de SIM kaart geblokkeerd was, maar ik heb via de iPhone zelf een aantal “instalatie stappen” gedaan en daarna was de melding weg. Het update gaat… Lees meer »

Jasper
Lezer
Jasper

Mij is het nog niet gelukt.
1. iTunes wilde niet updaten, omdat iTunes vond dat het niet genoeg rechten had om Bonjour te installeren.
2. Vervolgens los opnieuw iTunes proberen te installeren, idem.
3. Bonjour uninstall, reboot, en toen lukte iTunes wel.
4. Aan het einde ervan gaf de installatie een melding dat de iPod service niet geinstalleerd kon worden.
5. Vervolgens repareerde iTunes de iPod service en waren we klaar om te gaan.
6. Na een lange backup wilde hij gaan updaten, maar bleef hij hangen met een error 3200.
7. Vanavond weer een poging 🙁

Jasper
Lezer
Jasper

Overigens ben ik niet de enige en lijkt het te liggen aan de kuren van een server van Apple: http://www.downforeveryoneorjustme.com/gs.apple.com

Michel
Lezer
Michel

Gisterenavond een poging gewaagd. 20:05 uur begonnen. Backup, toen maar wachten, maar met een PC (ja ik weet het) met een USB-draadloze netwerksleutel krijg je vanzelf hoofdpijn tijdens het downloaden. Uiteindelijk ergens rond 22:30 uur klaar met de download. Op naar de installatie… Die duurde en duurde, want tijdens de firmware update een error… Dode iPad2, en dat ging ook niet goed komen tot ergens ‘diep’ in de nacht. Om 1:45 uur ging het goed, hij liep voorbij het cruciale punt waar hij al een keer of 10 struikelde. Er zat weer leven in de iPad2, maar nu nog de… Lees meer »

Lawrence Matthews
Lezer
Lawrence Matthews

Ik heb een conflict met Little Snitch Network Monitor en het upgrade process ontdekt. Het is aanbevolen om de Network Monitor uit te zetten voordat je IOS5 via itunes installeert op je iPhone/ Ipad

Reinier
Lezer
Reinier

Gisteravond om ongeveer 18.00 uur begonnen. iPhone lukte niet, bleef steeds hangen bij maken van reservekopie. Gestopt en iPad geprobeerd. Download duurde erg lang, maar uiteindelijk zag dat er een stuk beter uit dan mijn iPhone. Echter: * ‘Berichten’ blijft hangen op controleren van e-mail adres. Krijg steeds de melding dat het adres al in gebruik is!?!?!?! * ‘iCloud’ hetzelfde probleem. Als ik via ‘Instellingen’ dit probeer te activeren, schakelt deze weer terug naar mijn home scherm. Kan hier dus niets aan instellen. Geeft aan dat dat mijn account niet gecontroleerd is!?!?! * ‘Fotostream’ idem omdat iCloud niet werkt. Inmiddels… Lees meer »

marcel
Lezer
marcel

iPad2 64: begonnen om 1900… en helemaal klaar om 2100.

Hanny
Lezer
Hanny

Outlook agenda LEEG!!!

Jacqueline
Lezer
Jacqueline

Gisteravond lukte het niet, maar vanochtend in ruim een uur de zaken op orde. Ik ben nog niet van mobile me naar iCloud gemigreerd en heb ook nog geen tijd gehad om te kijken welke functies nieuw zijn. Kon zo gauw geen Siri ontdekken. Hoe ziet dat er uit en waar zit dan dan?

Wim
Lezer
Wim

Alles ging prima. Enige melding was ook de simlock. Itunes herstarten en voila…

Alleen mijn contacten-app is leeg terwijl mijn contacten wel in de Icloud te vinden zijn (www.icloud.com). Ook zijn mijn contacten allemaal aanwezig als ik in de aanhef van een mail een contact wil toevoegen.

Wie heeft dit ook? en hoe op te lossen?

Wim
Lezer
Wim

sorry, te snel met posten. Hier de oplossing gevonden en het werkt.

1. log into iCloud.com, verify your contacts are there.

2. open up your contacts app on your iPhone and hit the reload button on the top left corner. your contacts should populate after that.

Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Alles zonder problemen kunnen updaten en installeren in 2 uur tijd.

@Jacqueline, siri komt pas op de iphone 4s en is geen standaard app in iOS 5 maar een beta op de 4s dus ;-P

meijberg
Lezer
meijberg

heb gisteren avond de update gedaan van ios 5 ging lekker snel maar daarna moest ik een reserve kopie maken van me iphone.
dat werkt helemaal niet hij was gisteravond ruim 5 uur bezig en er gebeurde niks vanochtend weer geprobeerd maar weer niks nu nog een keer proberen maar weer zit er niet echt vaart in maar blijkbaar moet het wel gebeuren want als ik het niet doe is er geen ios 5 op me iphone
wie weet er een op[lossing voor hoor het graag

Jeroen
Lezer
Jeroen

Vandaag iOS 5 geïnstalleerd, leek allemaal prima en snel te gaan. Ergens is er toch iets niet goed gegaan, want ik kan geen iCloud reservekopie maken (‘mislukt’) . Contacten synched wel met iCloud, maar Agenda en Mail bijv niet, er staat niks in.
Is er een manier om de update opnieuw te installeren? Moet je er eigenlijk Lion voor hebben? Kan er niets over vinden, er wordt vanuit gegaan dat dit niet nodig is lijkt het :/

Ramona
Lezer
Ramona

Hee! Ik ben nu al meer als een uur bezig, maar mijn iPad lutk het niet om een reservekopie te maken! Heeft iemand dit ook?

Kelly
Lezer
Kelly

Deze genoemde dingen kwamen mij heel erg bekend voor toen ik het gisteravond meerdere malen probeerde te updaten. Zonder succes, het ging ontzettend traag en naderhand kreeg ik ook nog telkens een foutmelding. Kreeg ik de tip ergens op internet om het over een tijdje opnieuw te proberen. Heb ik het in de ochtend (08:00/09:00) nog eens geprobeerd en ging alles snel en zonder problemen 😉 !

Kathy
Lezer
Kathy

Heb ongv een half uurtje werk gehad, geen problemen met de iphone 4 enkel een melding over de simlock.

Pim Arends
Lezer
Pim Arends

Gisteravond rond 21:30 de update uitgevoerd. Het geheel heeft me ongeveer 90 minuten gekost inclusief een backup uploaden naar iCloud. Alles verliep vlekkeloos. Ben gewoon wat anders gaan doen en af en toe ff doorklikken.

Ajg
Lezer
Ajg

Hoezo al deze ellende accepteren als je weet dat het over een paar dagen wrs veel relaxter gaat.

meneer
Lezer
meneer

Bij mij gisteren een paar keer error 3200, tot ik bedacht het toestel in flightmodus te zetten (en voor de zekerheid ook maar notificaties uitgezet)
Daarna redelijk soepel geinstalleerd. Apps overzetten was ie nog lang mee druk, terwijl het leek of de telefoon klaar was met synchroniseren.
Rustig aan het kabeltje laten hangen, zou ik zeggen 🙂

Arjen
Lezer
Arjen

Ik heb echt een probleem want mijn iPad 1 heeft alleen de iBook gegevens terug alle pages en numbers soundnote scetchbook brusches
Documenten en alle in mappen verzamelde websites over diverse onderwerpen zijn verdwenen
En terug zetten van reservekopiebestand is niet mogelijk omdat er een wachtwoord gevraagd word wat ik nooit heb ingesteld
Echt paniek is hier een oplossing voor
Of is een jaar aan materiaal verloren?
Arjen

Frank
Lezer
Frank

probeer iphone ipad te updaten. eerst itunes updaten en dan afwachten.
diverse pogingen gedaan, nog geen update binnen.

krijg altijd de melding dat het gedownload bestand beschadigd is, apparaat loskoppelen en op nieuw proberen.

Score nu 6 keer, misschien lukt een keer.

Vanessa
Lezer
Vanessa

pfft update IOS5 is geslaagd op Ipad, helaas staan er nu geen foto’s, films, muziek meer op de Ipad, ook de apps doen het niet! Dus opnieuw synchroniseren met Itunes, 7 van de 7 stappen doorloopt ie netjes, maar dan bij Foto bibliotheek analyseren gooit ie Itunes eruit en geeft ie n melding ITUNES IS ONVERWACHT GESTOPT, OPNIEUW BEGINNEN?
Als je dit doet, herhaalt ie alles in den treurnis, maar geen oplossing!
Nu maar op herstellen gedrukt, maar nu staat er helemaal niets meer op!
Alle apps zijn verdwenen! Nu ga ik nogmaals Itunes synchroniseren dat moet toch lukken zeker?????? Hellup

Herman
Lezer
Herman

Na de installatie van ios5 ben ik al mijn Emails op de iPad kwijt. Wel nog aanwezig in outlook op de pc. Weet iemand hoe ik deze Emails weer op de iPad kan zetten?

Alex
Lezer
Alex

Gisteren avond begonnen om 19u voor de iphone 3gs. Het maken van reservekopie en het terugzetten geduurt tot 4 uur deze morgend.
Dan na een paar uurtjes slaap, de ipad aangekoppeld, om 8u. Ben nog altijd bezig…. ( 17 u)
Heb voor belgische normen, een snelle verbinding van telenet, maar helaas.
heb vaak gedacht dat pc ( helaas nog wel ) vast zat, maar dit was niet het geval.
Groetjes

Paul
Lezer
Paul

Ik heb een 3GS, en vanmorgen om 7.00 uur begonnen en om 7.45 helemaal klaar. Alles is goed gegaan. Dus er is hoop voor die gene die problemen hebben.

reinout
Lezer
reinout

nou het duurde inderdaad lang maar jah dat weet je van te voren.

wat mij nog al tegen valt zijn de functies en hoe je ze moet instellen. Dacht dat er tabbladen in safari toegevoegd zouden worden maar dat blijkt alleen op de ipad zo te zijn, Het is me nog niet gelukt om de snelle camera funtie toe toevoegen op mijn lock screen en zo zijn er nog wel wat dingen die niet echt gebruikers vriendelijk zijn. Iets wat ik niet van Apple gewend ben.

Maar al met al wel weer genoeg uitdagingen om me een dag te vermaken 🙂

Kelly
Lezer
Kelly

Ik wou het ook doen,
alles downloaden ging prima,
wou hij het herstellen zegt die; fout..
nu zie ik steeds het apple teken en een ronddraaiend circkeltje op mijn Ipod, en verder doet hij niets meer..
volgens mij is die totaal naar de kloten,
weet iemand wat ik hiermee moet doen?

Jasper
Lezer
Jasper

Mij is het nog niet gelukt.
1. iTunes wilde niet updaten, omdat iTunes vond dat het niet genoeg rechten had om Bonjour te installeren.
2. Vervolgens los opnieuw iTunes proberen te installeren, idem.
3. Bonjour uninstall, reboot, en toen lukte iTunes wel.
4. Aan het einde ervan gaf de installatie een melding dat de iPod service niet geinstalleerd kon worden.
5. Vervolgens repareerde iTunes de iPod service en waren we klaar om te gaan.
6. Na een lange backup wilde hij gaan updaten, maar bleef hij hangen met een error 3200.
7. Vanavond weer een poging 🙁

Jasper
Lezer
Jasper

Overigens ben ik niet de enige en lijkt het te liggen aan de kuren van een server van Apple: http://www.downforeveryoneorjustme.com/gs.apple.com

Michel
Lezer
Michel

Gisterenavond een poging gewaagd. 20:05 uur begonnen. Backup, toen maar wachten, maar met een PC (ja ik weet het) met een USB-draadloze netwerksleutel krijg je vanzelf hoofdpijn tijdens het downloaden. Uiteindelijk ergens rond 22:30 uur klaar met de download. Op naar de installatie… Die duurde en duurde, want tijdens de firmware update een error… Dode iPad2, en dat ging ook niet goed komen tot ergens ‘diep’ in de nacht. Om 1:45 uur ging het goed, hij liep voorbij het cruciale punt waar hij al een keer of 10 struikelde. Er zat weer leven in de iPad2, maar nu nog de… Lees meer »

Jan
Lezer
Jan

Vandaag aan de slag en mijn iPad voorzien van IOS5. Ging goed maar alles is uit mijn adresboek verdwenen. iCloud is niet te bedaderen vanwege “due to high demand” Hoe het verder gaat is compleet onduidelijk. Nog maar even wachten met de iPhone. Hoe ik mijn adresboek weer op de iPad krijg is me een raadsel.

Ed
Lezer
Ed

Gisteren meteen om 19.00 aan itunes gehangen en gewacht op de update. Begon om 19.20 en ongeveer uurtje bezig geweest. Stond er meteen top op. Vanavond die van mijn vriendin. Ben een beetje aan het stoeien met de nieuwe dingetjes. Kom alleen niet helemaal achter apeechcontrol. Ja dat je een naam kan inspreken om iemand te bellen. Maar had begrepen dat je ook text to speech had.
Iemand tips?

Lawrence Matthews
Lezer
Lawrence Matthews

Ik heb een conflict met Little Snitch Network Monitor en het upgrade process ontdekt. Het is aanbevolen om de Network Monitor uit te zetten voordat je IOS5 via itunes installeert op je iPhone/ Ipad

Reinier
Lezer
Reinier

Gisteravond om ongeveer 18.00 uur begonnen. iPhone lukte niet, bleef steeds hangen bij maken van reservekopie. Gestopt en iPad geprobeerd. Download duurde erg lang, maar uiteindelijk zag dat er een stuk beter uit dan mijn iPhone. Echter: * ‘Berichten’ blijft hangen op controleren van e-mail adres. Krijg steeds de melding dat het adres al in gebruik is!?!?!?! * ‘iCloud’ hetzelfde probleem. Als ik via ‘Instellingen’ dit probeer te activeren, schakelt deze weer terug naar mijn home scherm. Kan hier dus niets aan instellen. Geeft aan dat dat mijn account niet gecontroleerd is!?!?! * ‘Fotostream’ idem omdat iCloud niet werkt. Inmiddels… Lees meer »

marcel
Lezer
marcel

iPad2 64: begonnen om 1900… en helemaal klaar om 2100.

Karel
Lezer
Karel

Ipad2 geupdate….
maar al mn apps weg.

Kan ik dit nog herstellen inclusief al mn settings,highscores etc????
Dus niet alleen opnieuw de apps downloaden, want dat is maar de helft.

Eelco
Lezer
Eelco

Ongeveer het zelfde als hierboven beschreven. Rond de klok van 10 uur begon in met het downloaden van iOS 5 (itunes was al up-to-date, dit koste me ook 1,5 uur) Uiteindelijk is het downloaden van iOS5 afgebroken door te volle servers. Vannacht nog een keer geprobeerd en geloof het of niet, toen ik vannochtend om 8 uur keek was die met de laatste MB bezig. Na het update kreeg ik ook de melding dat de SIM kaart geblokkeerd was, maar ik heb via de iPhone zelf een aantal “instalatie stappen” gedaan en daarna was de melding weg. Het update gaat… Lees meer »

Hanny
Lezer
Hanny

Outlook agenda LEEG!!!

Jacqueline
Lezer
Jacqueline

Gisteravond lukte het niet, maar vanochtend in ruim een uur de zaken op orde. Ik ben nog niet van mobile me naar iCloud gemigreerd en heb ook nog geen tijd gehad om te kijken welke functies nieuw zijn. Kon zo gauw geen Siri ontdekken. Hoe ziet dat er uit en waar zit dan dan?

Wim
Lezer
Wim

Alles ging prima. Enige melding was ook de simlock. Itunes herstarten en voila…

Alleen mijn contacten-app is leeg terwijl mijn contacten wel in de Icloud te vinden zijn (www.icloud.com). Ook zijn mijn contacten allemaal aanwezig als ik in de aanhef van een mail een contact wil toevoegen.

Wie heeft dit ook? en hoe op te lossen?

Henk
Lezer
Henk

ios 5 icloud geinstaleerd alle contacten verdwenen
een ramp hoe haal ik die terug?

Wim
Lezer
Wim

sorry, te snel met posten. Hier de oplossing gevonden en het werkt.

1. log into iCloud.com, verify your contacts are there.

2. open up your contacts app on your iPhone and hit the reload button on the top left corner. your contacts should populate after that.

Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Alles zonder problemen kunnen updaten en installeren in 2 uur tijd.

@Jacqueline, siri komt pas op de iphone 4s en is geen standaard app in iOS 5 maar een beta op de 4s dus ;-P

Disser24
Lezer
Disser24

Gisteren meteen om 19.15 uur gedownload. Eerste keer ging fout maar rond 20.30 uur kon ik dan eindelijk iOS 5 aanschouwen en gebruiken op de iPad

meijberg
Lezer
meijberg

heb gisteren avond de update gedaan van ios 5 ging lekker snel maar daarna moest ik een reserve kopie maken van me iphone.
dat werkt helemaal niet hij was gisteravond ruim 5 uur bezig en er gebeurde niks vanochtend weer geprobeerd maar weer niks nu nog een keer proberen maar weer zit er niet echt vaart in maar blijkbaar moet het wel gebeuren want als ik het niet doe is er geen ios 5 op me iphone
wie weet er een op[lossing voor hoor het graag

Jeroen
Lezer
Jeroen

Vandaag iOS 5 geïnstalleerd, leek allemaal prima en snel te gaan. Ergens is er toch iets niet goed gegaan, want ik kan geen iCloud reservekopie maken (‘mislukt’) . Contacten synched wel met iCloud, maar Agenda en Mail bijv niet, er staat niks in.
Is er een manier om de update opnieuw te installeren? Moet je er eigenlijk Lion voor hebben? Kan er niets over vinden, er wordt vanuit gegaan dat dit niet nodig is lijkt het :/

stefan de bruin
Lezer
stefan de bruin

het gaat totaal niet goed met update van mijn ipod touch 4g. er kwam tijdens het maken van de reserve kopie al een melding dat al me geven weg zulle zijn na de installatie. ik heb toch op doorklikken geklikt maar in plaats van een update te doen is die hem gaan herstellen. is dat normaal bij zo’n fout melding.