Terug naar ‘iOS 16 krijgt vernieuwde apps en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 16 krijgt vernieuwde apps en meer’

Door Laura Grootaarts16 mei 2022 10:452 min. leestijd0

Dit najaar verschijnt iOS 16, de grote update voor je iPhone. Wat er gaat veranderen? Volgens Apple-kenner Mark Gurman kunnen we nieuwe manieren van ‘interactie met het systeem’ verwachten, evenals vernieuwde Apple-apps.

iOS 16 interactieve widgets

iOS 16: apps vernieuwd en andere interactie

Gurman schrijft in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief dat iOS 16 geen grote design-veranderingen krijgt. Wel heeft hij het over nieuwe manieren van interactie, maar hij treedt daarover verder niet in detail.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Mogelijk gaat het over de widgets. De widgets op het thuisscherm zijn nu nogal statisch, en gebruikers vragen al van begin af aan om interactieve widgets. Bijvoorbeeld met inhoud die steeds ververst. Of met knoppen waarmee je een actie kunt uitvoeren – bijvoorbeeld afspeelknoppen in de Muziek-app. Eerder waren er ook al geruchten over interactieve widgets in iOS 16.

Gurman heeft het ook over ‘fresh Apple apps’. Waarschijnlijk bedoelt hij dat enkele van de standaard-apps vernieuwd worden. Echt compleet nieuwe apps verwachten we niet. Wel blijven we hopen dat apps als Weer en Rekenmachine eindelijk ook eens naar de iPad komen. Verder zegt Gurman dat er ‘significante’ veranderingen voor watchOS 9 zijn, maar ook daarover wijdt hij op dit moment verder nog niet uit.

Meer nieuws tijdens Apple’s WWDC22

Het duurt niet lang meer voordat we weten wat er nieuw is in iOS 16, watchOS 9 en de andere grote updates van dit jaar. Op maandag 6 juni (tweede Pinksterdag) start de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Dan krijgen we een sneakpreview van de nieuwe software en horen we ook welke iPhones iOS 16 ondersteuning krijgen. Vlak daarna verschijnen de bèta’s en kunnen geïnteresseerden alle nieuwe functies alvast uit gaan proberen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: Power On van Bloomberg

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar