Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 16 krijgt vernieuwde apps en meer’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 interactieve widgets


Lees verder na de advertentie

Dit najaar verschijnt iOS 16, de grote update voor je iPhone. Wat er gaat veranderen? Volgens Apple-kenner Mark Gurman kunnen we nieuwe manieren van ‘interactie met het systeem’ verwachten, evenals vernieuwde Apple-apps.

iOS 16: apps vernieuwd en andere interactie

Gurman schrijft in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief dat iOS 16 geen grote design-veranderingen krijgt. Wel heeft hij het over nieuwe manieren van interactie, maar hij treedt daarover verder niet in detail.

Mogelijk gaat het over de widgets. De widgets op het thuisscherm zijn nu nogal statisch, en gebruikers vragen al van begin af aan om interactieve widgets. Bijvoorbeeld met inhoud die steeds ververst. Of met knoppen waarmee je een actie kunt uitvoeren – bijvoorbeeld afspeelknoppen in de Muziek-app. Eerder waren er ook al geruchten over interactieve widgets in iOS 16.

Gurman heeft het ook over ‘fresh Apple apps’. Waarschijnlijk bedoelt hij dat enkele van de standaard-apps vernieuwd worden. Echt compleet nieuwe apps verwachten we niet. Wel blijven we hopen dat apps als Weer en Rekenmachine eindelijk ook eens naar de iPad komen. Verder zegt Gurman dat er ‘significante’ veranderingen voor watchOS 9 zijn, maar ook daarover wijdt hij op dit moment verder nog niet uit.

Meer nieuws tijdens Apple’s WWDC22


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het duurt niet lang meer voordat we weten wat er nieuw is in iOS 16, watchOS 9 en de andere grote updates van dit jaar. Op maandag 6 juni (tweede Pinksterdag) start de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Dan krijgen we een sneakpreview van de nieuwe software en horen we ook welke iPhones iOS 16 ondersteuning krijgen. Vlak daarna verschijnen de bèta’s en kunnen geïnteresseerden alle nieuwe functies alvast uit gaan proberen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Power On van Bloomberg